FS Crne Gore potvrdio: Tumbaković je bivši!

Odmah poslije meča sa Kosovom, Fudbalski savez Crne Gore i zvanično je saopštio javnosti da je selektor smijenjen.

Fudbal 08.06.2019 | 13:57
FS Crne Gore potvrdio: Tumbaković je bivši!
Mnogo prašine podiglo se uoči meča Crne Gore i tzv. Kosova u kvalifikacijama za EURO 2020, a zbog ogromnog pritiska koji su imali selektor Ljubiša Tumbaković i fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković odlučili su da ne budu na tom meču.

Čelnici Fudbalskog saveza Crne Gore nisu imali razumijevanje za takvu odluku, pa su još prije duela u Podgorici donijeli odluku o smjeni, koja je potvrđena nakon remija (1:1).

"Članovi Izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na utakmici sa Kosovom, što predstavlja neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definisanih ugovorom", napisano je u saopštenju FS Crne Gore, uz napomenu da je neposredno pred meč odlučeno da nacionalni tim vodi tandem Miodrag Džudović - Dragoje Leković.

Tumbaković je tako iznenada napustio klupu Crne Gore na koju je sjeo u februaru 2016. godine.

"Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile fudbal i sport",navedeno je u saopštenju nakon vanredne sjednice u Podgorici.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar