ЛН: Србији само бод против Нијемаца!

Србија на 0/4 на почетку Лиге нација! Одбојкаши Србије претрпели су и четврти пораз у исто толико мечева на старту Лиге Нација. Боља је била Немачка резултатом 3-2 у сетовима.  Изабраници Николе Грбића поражени у Отави у пет сетова на старту другог викенда Лиге нација.

Остали спортови 08.06.2019 | 13:00
ЛН: Србији само бод против Нијемаца!
Немци су славили победу после неизвесних пет сетова и након преокрета – 25:20, 16:25, 26:28, 26:24, 15:9.

"Орлови" су поразом остали на претпоследњем месту групне фазе Лиге нација са једним освојеним бодом, иза Португала, а испред само Аустралије.

Одбојкаши Србије претрпели су пораз на почетку другог викенда Лиге нација. Подмлађени тим изгубио је од селекције Немачке у Отави, после пет одиграних сетова - 3:2 (25:20, 16:25, 26:28, 26:24, 15:9).

Изабраници Николе Грбића пружили су јак отпор ривалу, који је играо у готово комплетном саставу, али су после четири одиграна дуела и даље без победе у овогодишњем издању Лиге нација.

Најефикаснији на мечу био је Душан Петковић са 29 поена, Лазар Ћировић је дао 17, док се код Немачке истакао Кристијан Фром са 25 уписаних поена.

Србија, која има два бода и налази се на зачељу табеле, вечерас игра са селекцијом Аустралије, док ће јој у недељу ривал бити Канада.

Наредни меч Србија игра вечерас против Аустралије од 22.10.

После изгубљеног првог сета Србија се разиграла, а предњачили су Александар Околић и Петар Крсмановић.

Убедљив други сет био је "окидач" за добру игру Србије у трећем делу игре, који су решили у своју корист после неизвесне завршнице.

У четвртом сету изабраници Николе Грбића су успели да надокнаде резултатски минус и изједначе 23:23, али су на крају пали после нове драме. Такав епилог утицао је на наше репрезентативце у петом, одлучујућем сету.

Најбољи у победничком саставу био је Кристијам Фром са 25 поена, а пратили су га Симон Хирш са 15 и Мориц Рајхерт са 12.

На другој страни најбољи поентер био је Душан Петковић са чак 27 поена, а истакли су се и Лазар Ћировић са 16 и Петар Крсмановић са 14 поена.

Србија ће у петом колу, у Канади, у суботу од 22.00 часова играти против Аустралије, која је претходно поражена од домаћина максималним резултатом.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар