LN: Srbiji samo bod protiv Nijemaca!

Srbija na 0/4 na početku Lige nacija! Odbojkaši Srbije pretrpeli su i četvrti poraz u isto toliko mečeva na startu Lige Nacija. Bolja je bila Nemačka rezultatom 3-2 u setovima.  Izabranici Nikole Grbića poraženi u Otavi u pet setova na startu drugog vikenda Lige nacija.

Ostali sportovi 08.06.2019 | 13:00
LN: Srbiji samo bod protiv Nijemaca!
Nemci su slavili pobedu posle neizvesnih pet setova i nakon preokreta – 25:20, 16:25, 26:28, 26:24, 15:9.

"Orlovi" su porazom ostali na pretposlednjem mestu grupne faze Lige nacija sa jednim osvojenim bodom, iza Portugala, a ispred samo Australije.

Odbojkaši Srbije pretrpeli su poraz na početku drugog vikenda Lige nacija. Podmlađeni tim izgubio je od selekcije Nemačke u Otavi, posle pet odigranih setova - 3:2 (25:20, 16:25, 26:28, 26:24, 15:9).

Izabranici Nikole Grbića pružili su jak otpor rivalu, koji je igrao u gotovo kompletnom sastavu, ali su posle četiri odigrana duela i dalje bez pobede u ovogodišnjem izdanju Lige nacija.

Najefikasniji na meču bio je Dušan Petković sa 29 poena, Lazar Ćirović je dao 17, dok se kod Nemačke istakao Kristijan From sa 25 upisanih poena.

Srbija, koja ima dva boda i nalazi se na začelju tabele, večeras igra sa selekcijom Australije, dok će joj u nedelju rival biti Kanada.

Naredni meč Srbija igra večeras protiv Australije od 22.10.

Posle izgubljenog prvog seta Srbija se razigrala, a prednjačili su Aleksandar Okolić i Petar Krsmanović.

Ubedljiv drugi set bio je "okidač" za dobru igru Srbije u trećem delu igre, koji su rešili u svoju korist posle neizvesne završnice.

U četvrtom setu izabranici Nikole Grbića su uspeli da nadoknade rezultatski minus i izjednače 23:23, ali su na kraju pali posle nove drame. Takav epilog uticao je na naše reprezentativce u petom, odlučujućem setu.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Kristijam From sa 25 poena, a pratili su ga Simon Hirš sa 15 i Moric Rajhert sa 12.

Na drugoj strani najbolji poenter bio je Dušan Petković sa čak 27 poena, a istakli su se i Lazar Ćirović sa 16 i Petar Krsmanović sa 14 poena.

Srbija će u petom kolu, u Kanadi, u subotu od 22.00 časova igrati protiv Australije, koja je prethodno poražena od domaćina maksimalnim rezultatom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar