Легенде сагласне: Ђоковић заслужује више поштовања!

Велики тениски шампиони, Борис Бекер, Род Лејвер и Матс Виландер верују да Новак Ђоковић заслужује много већи респект тениског света.

Тенис 08.06.2019 | 13:38
Легенде сагласне: Ђоковић заслужује више поштовања!
Они су за "Еуроспорт" коментарисали завршницу мушког турнира и једногласни су у оцени да је Новак у доброј прилици да постане најбољи свих времена.

"Ако Новак освоји поново сва четири у низу јасно је да ће о њему опет почети да се прича као о једном од највећих", јасан је Виландер, троструки шампион Ролан Гароса.

Бивши Ђоковићев тренер Борис Бекер каже да свакако Новак треба да добије више поштовања после свега што је урадио у свету тениса.

"Он је био иза Роџера и Рафе по много чему, посебно у смислу да нема такву популарност као они у тој тениској заједници. Познајем га добро, сјајан је момак и он има жељу да буде део тениске историје. Важно му је и да добије то признање и поштовање које свакако заслужује. Ако опет споји четири Гренд слема, биће други човек у историји ком је то пошло за руком, то је задивљујуће", каже Бекер.

Род Лејвер се диви Ђоковићу на свему што је урадио и верује да Србин има историјску шансу у Паризу. 

"Сјајно је видети неког као што је Новак са свим тим основнмим ударцима и том способношћу да игра под притиском. Чинило се у неком периоду пре пар година да је у паду, али се вратио, и сад сервира мислим боље него икада. Изађе и на мрежу, научио је кад треба да одигра дроп шот и користи га као оружје. Не играте само да добијете поен, он има сву палету оружја у себи. Његови дроп шотови су савршенство. Ипак, његова игра је некако "превише клиничка". Публика не може да види неки страховит форхенд или волеј у паду, али ако освоји овај турнир, онда може и све остале до краја у сезони", сматра Лејвер.

Он каже да и да је тешко рећи ко је у "великој тројци" најбољи.

"Не бих знао сада ко је од ове тројице најбољи, морао бих да бацам новчић! Можда Новак или Рафа јер Роџер више не може да игра тако много као раније. Лепо је да он може да ради оно што воли, али кад имате 38 година морате да се питате да ли ћете бити спремни за наредни меч", закључио је Лејвер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар