Legende saglasne: Đoković zaslužuje više poštovanja!

Veliki teniski šampioni, Boris Beker, Rod Lejver i Mats Vilander veruju da Novak Đoković zaslužuje mnogo veći respekt teniskog sveta.

Tenis 08.06.2019 | 13:38
Legende saglasne: Đoković zaslužuje više poštovanja!
Oni su za "Eurosport" komentarisali završnicu muškog turnira i jednoglasni su u oceni da je Novak u dobroj prilici da postane najbolji svih vremena.

"Ako Novak osvoji ponovo sva četiri u nizu jasno je da će o njemu opet početi da se priča kao o jednom od najvećih", jasan je Vilander, trostruki šampion Rolan Garosa.

Bivši Đokovićev trener Boris Beker kaže da svakako Novak treba da dobije više poštovanja posle svega što je uradio u svetu tenisa.

"On je bio iza Rodžera i Rafe po mnogo čemu, posebno u smislu da nema takvu popularnost kao oni u toj teniskoj zajednici. Poznajem ga dobro, sjajan je momak i on ima želju da bude deo teniske istorije. Važno mu je i da dobije to priznanje i poštovanje koje svakako zaslužuje. Ako opet spoji četiri Grend slema, biće drugi čovek u istoriji kom je to pošlo za rukom, to je zadivljujuće", kaže Beker.

Rod Lejver se divi Đokoviću na svemu što je uradio i veruje da Srbin ima istorijsku šansu u Parizu. 

"Sjajno je videti nekog kao što je Novak sa svim tim osnovnmim udarcima i tom sposobnošću da igra pod pritiskom. Činilo se u nekom periodu pre par godina da je u padu, ali se vratio, i sad servira mislim bolje nego ikada. Izađe i na mrežu, naučio je kad treba da odigra drop šot i koristi ga kao oružje. Ne igrate samo da dobijete poen, on ima svu paletu oružja u sebi. Njegovi drop šotovi su savršenstvo. Ipak, njegova igra je nekako "previše klinička". Publika ne može da vidi neki strahovit forhend ili volej u padu, ali ako osvoji ovaj turnir, onda može i sve ostale do kraja u sezoni", smatra Lejver.

On kaže da i da je teško reći ko je u "velikoj trojci" najbolji.

"Ne bih znao sada ko je od ove trojice najbolji, morao bih da bacam novčić! Možda Novak ili Rafa jer Rodžer više ne može da igra tako mnogo kao ranije. Lepo je da on može da radi ono što voli, ali kad imate 38 godina morate da se pitate da li ćete biti spremni za naredni meč", zaključio je Lejver.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar