Косово треба да укине таксе

- Предсједник Александар Вучић је у телефонском разговору са Ангелом Меркел поновио да је за превазилажење застоја у дијалогу неопходно да Приштина укине таксе.

Србија 08.06.2019 | 12:21
Косово треба да укине таксе
Вучић је још једном замолио канцеларку да помогне да се настави слободан проток робе и трговина.

Предсједник Вучић разговарао је са канцеларком Меркел о билатералним односима и ситуацији у региону, прије свега о застоју у дијалогу Београда и Приштине.

Предсједник Вучић је, у дугом и пријатељском разговору, истакао да је Србија у потпуности посвећена дијалогу, који се води уз посредовање Европске уније, с намјером да постизањем компромисног, обострано прихватљивог рјешења, обезбиједи стабилност у региону, захваливши канцеларки Меркел и предсједнику Макрону на иницијативи да састанком у Берлину, односно Паризу, подрже тај процес.

Он је, међутим, поновио да је за превазилажење застоја у дијалогу неопходно да Приштина укине таксе на робу произведену у централној Србији и још једном замолио канцеларку Меркел да помогне да се настави слободан проток робе и трговина.

Предсједник Вучић је нагласио да ће Србија остати привржена својој политици мира и сарадње на Западном Балкану, захваливши канцеларки Меркел што је покретањем Берлинског процеса значајно доприњела стабилности нашег региона.

Председник Вучић је, с тим у вези, замолио канцеларку Меркел да подржи формирање Регионалне економске зоне, јер би она била кључна за привлачење инвестиција и економски развој Западног Балкана.

Двоје саговорника су изразили задовољство високим нивоом политичког дијалога и економске сарадње Србије и Њемачке, указавши на то да њемачке компаније, које послују у Србији, запошљавају око 60.000 српских радника.

Он је изразио наду да ће се још великих компанија из Њемачке опредијелити да искористе добро пословно окружење и отворе своје погоне у Србији.

Предсједник Вучић је позвао канцеларку Меркел да поново посјети Србију, наведено је у саопштењу Службе за сарадњу са медијима предсједника Републике.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВРХ

08.06.2019 11:39

Плаци мала плаци,осто сам на Раци...........Па вуцицу сто не укинес таксе кад упорно тврдис да је Косово Србија.У цему је сад проблем???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буруцхага

08.06.2019 18:35

А сто не врси притисак на Русе па да онда ови утицу на Албанце.

Name

Нострадамус

08.06.2019 18:49

Па реци ста ти је Ангела рекла не прицај оно сто будале воле да цују.Видим да си данас у Берлину изасао на неки споредни излаз као пас.Ниси способан да ријесис то око Косова а нецес да дас оставку. Досао си на власт да се борис против криминала и корупције па си се са криминалцима и са једне и са друге стране Дрине увезао.Е сад си све то пребацио у борбу за КиМ док народ пропада и у Србији и РС.Увезао си се са криминалцима и они це ти доци главе.