Kosovo treba da ukine takse

- Predsjednik Aleksandar Vučić je u telefonskom razgovoru sa Angelom Merkel ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse.

Srbija 08.06.2019 | 12:21
Kosovo treba da ukine takse
Vučić je još jednom zamolio kancelarku da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

Predsjednik Vučić razgovarao je sa kancelarkom Merkel o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, prije svega o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine.

Predsjednik Vučić je, u dugom i prijateljskom razgovoru, istakao da je Srbija u potpunosti posvećena dijalogu, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, s namjerom da postizanjem kompromisnog, obostrano prihvatljivog rješenja, obezbijedi stabilnost u regionu, zahvalivši kancelarki Merkel i predsjedniku Makronu na inicijativi da sastankom u Berlinu, odnosno Parizu, podrže taj proces.

On je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji i još jednom zamolio kancelarku Merkel da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

Predsjednik Vučić je naglasio da će Srbija ostati privržena svojoj politici mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, zahvalivši kancelarki Merkel što je pokretanjem Berlinskog procesa značajno doprinjela stabilnosti našeg regiona.

Predsednik Vučić je, s tim u vezi, zamolio kancelarku Merkel da podrži formiranje Regionalne ekonomske zone, jer bi ona bila ključna za privlačenje investicija i ekonomski razvoj Zapadnog Balkana.

Dvoje sagovornika su izrazili zadovoljstvo visokim nivoom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Njemačke, ukazavši na to da njemačke kompanije, koje posluju u Srbiji, zapošljavaju oko 60.000 srpskih radnika.

On je izrazio nadu da će se još velikih kompanija iz Njemačke opredijeliti da iskoriste dobro poslovno okruženje i otvore svoje pogone u Srbiji.

Predsjednik Vučić je pozvao kancelarku Merkel da ponovo posjeti Srbiju, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsjednika Republike.

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

VRH

08.06.2019 13:39

Placi mala placi,osto sam na Raci...........Pa vucicu sto ne ukines takse kad uporno tvrdis da je Kosovo Srbija.U cemu je sad problem???

ODGOVORITE
Name

Buruchaga

08.06.2019 20:35

A sto ne vrsi pritisak na Ruse pa da onda ovi uticu na Albance.

Name

Nostradamus

08.06.2019 20:49

Pa reci sta ti je Angela rekla ne pricaj ono sto budale vole da cuju.Vidim da si danas u Berlinu izasao na neki sporedni izlaz kao pas.Nisi sposoban da rijesis to oko Kosova a neces da das ostavku. Dosao si na vlast da se boris protiv kriminala i korupcije pa si se sa kriminalcima i sa jedne i sa druge strane Drine uvezao.E sad si sve to prebacio u borbu za KiM dok narod propada i u Srbiji i RS.Uvezao si se sa kriminalcima i oni ce ti doci glave.