Крстајић: Ја сам крив! Тадић: Срам нас било!

Оставке нема, живот иде даље – поручио Крстајић! Селектор Србије Младен Крстајић катастрофалан пораз у Лавову од Украјине назвао "шамаром за наук" и поручио да "живот иде даље".  Тадић: Треба да нас је срамота! "Нисмо били сигурни да ли треба нешто да радимо или не. . . ", поручио је Душан Тадић после катастрофалне утакмице Србије у Лавову (5:0).

Фудбал 07.06.2019 | 23:50
Крстајић: Ја сам крив! Тадић: Срам нас било!
"Живот иде даље", поручио је селектор Србије Младен Крстајић после пораза од Украјине у Лавову. "Орлови" су петардирани од селекције која је пре само неколико месеци голом у трећем минуту судијске надокнаде једва ишчупала три бода у Луксембургу.

О одговорности и даљим потезима Крстајић није много говорио, већ је само искористио чувену тренерску флоскулу, која се по правилу говори у оваквим и сличним ситуација: "Сву одговорност преузимам што се тиче резултата и тактике. Играчима је најбитнији мир и да се психолошки што боље спремимо јер морамо да победимо у понедељак."

Србија је у прошлости добијала много шамара и ретко када је после њих извлачила поуке. Крстајић се нада да ће од овог нешто да научи: "Ово је био шамар за наук."

Рекао је тренер који је очигледно заборавио да се Србији одавно црвене образи од сличних пораза. Додуше, ретко који их је заталасао као овај украјински.

"Једноставно, није функционисало и жао ми је што смо у овој ситуацији, али живот иде даље. Жеља играча је била, али у овом моменту смо наишли на бољег", додао је селектор који вероватно ни сам не верује да је Украјина боља за свих пет голова. Уосталом, српски тим је састављен од искусних и младих играча, које смо и те како пратили ове сезоне на европским теренима и у најјачим такмичењима.

Није све било ни до потпуно промашене тактике селектора. У то нас је уверавао Крстајић после меча.

"Тактички, али и што се тиче трчања, Украјина нас је надвисила. Преузимам одговорност, морамо колико год да је тешко, да спремимо играче за следећу утакмицу. Није лако, али шта је ту је, морамо да идемо даље", наставио је селектор.

Опет је замерио играчима.

"Комплетна екипа је подбацила. Два гола у кратком периоду су одлучила утакмицу", рекао је Крстајић, коме није преостало ништа друго него да честита Украјинцима и Андреју Шевченку на очитаној лекцији из фудбала, али и вођења.

"Могу да кажем да сам незадовољан. Једноставно, сам почетак утакмице је био растрзан са обе стране. Првих 20-ак минута смо имали иоле игру у фази напада и одбране, али тај гол први па други убрзо су нас пореметили да бисмо на полувремену покушали у другом систему", подвукао је Младен Крстајић.

Репрезентација Србије ће наредну утакмицу играти у понедељак против Литваније пред празним трибинама у Београду.

Тадић: Треба да нас је срамота! "Нисмо били сигурни да ли треба нешто да радимо или не...", поручио је Душан Тадић после катастрофалне утакмице Србије у Лавову (5:0).

Дебакл какав се не памти...

Србија се осрамотила у Лавову и декласирана је у мечу квалификација за ЕУРО2020 од Украјине 5:0 (2:0)у утакмици у којој нико од играча у црвеном није заслужио прелазну оцену, чак ни они који су на окупљање дошли у "топ" форми из клубова.

Заиграли смо у експерименталном систему, то је оставило последице на сваког актера меча, па су играчи који су били водећу у Ајаксу или Франкфурту - деловали као друге личности.

Нажалост, слабу партију пружио је и најбољи фудбалер Србије у текућој години Душан Тадић који није успевао да дође до лопте и покаже магију какву је демонстрирао читаве сезоне као "копљаник" док је његов тим играо најлепши фудбал на старом континенту.

Најтежи моменат у каријери? 

"Јесте...", казао је Душан Тадић који је био скрхан због пораза.

"Јако ружан моменат. Мислим да смо од почетка стално каснили и да смо се стално нешто 'увлачили', да нисмо имали пресинг на њих и...једноставно смо стално каснили, направили смо од њих да изгледају моћније него што јесу. Ужасан пораз".

Потом је значајније нагласио...

"Треба да нас је срамота због овога и треба да анализирамо зашто се ово десило, као што треба да будемо критични према себи".

На додатно питање да појасно шта је био проблем у игри Србије, која је први пут од доласка Младена Крстајића заиграла у формацији са три штопера, једним задњим везним и два нападача деловала катастрофално, Тадић није дао конкретан одговор.

"Не знам како бих то описао, једноставно стално смо каснили, исто су више трчали и залагали се од нас, боље су стајали од нас, а ми смо све нешто били између. Нисмо били сигурни да ли треба нешто да радимо или не...", рекао је Душан Тадић и потом још једном поручио да се утакмица мора добро анализирати пре него што сазнамо где је настао проблем.

Меч је напустио бесан, због чега?

"На све сам био бесан. Увек ћу прво да кренем од себе, важно је да себе погледамо у огледало и преузмемо одговорност, никад не треба тражити кривицу у другима, него прво у себе", рекао је Тадић и рекао да је на њега овај пораз много утицао.

"Треба да преузмемо одговорност и да ово више никада не сме да нам се деси, ово је јако ружно и јако болно", закључио је Тадић у разговору с новинарима у Лавову.

Извор: мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

пу

08.06.2019 04:41

Сисе једне... Када играте за паре и клубове сте најбољи на свјету... Када играте за Србију???? Не да треба да вас је срамота него за казну сви да узмете по 100.000 евра и одете да дате оној јадној дјеци на Косову или било гдје у Србији... Срамота :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

коментатор

08.06.2019 08:05

Бице боље ,само напред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

08.06.2019 08:16

Крсајицу одлази ти си скренуо с колосијека вец одавно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ја...

08.06.2019 12:54

Чуј нема оставке, како га није срамота! Био је помоћник селектору који је после 8 година одвео Репрезентацију на Свјетско првенство и кога су отпустили, а он ко сиса остао да води екипу радећи за мафијаша Кокезу именаџере око њега, и сад треба да нам пропадне и Европско првенство због лопова Кокезе и овог кловна Крстајића! Јооој Србијо, ко води ФС....

ОДГОВОРИТЕ