Krstajić: Ja sam kriv! Tadić: Sram nas bilo!

Ostavke nema, život ide dalje – poručio Krstajić! Selektor Srbije Mladen Krstajić katastrofalan poraz u Lavovu od Ukrajine nazvao "šamarom za nauk" i poručio da "život ide dalje".  Tadić: Treba da nas je sramota! "Nismo bili sigurni da li treba nešto da radimo ili ne. . . ", poručio je Dušan Tadić posle katastrofalne utakmice Srbije u Lavovu (5:0).

Fudbal 07.06.2019 | 23:50
Krstajić: Ja sam kriv! Tadić: Sram nas bilo!
"Život ide dalje", poručio je selektor Srbije Mladen Krstajić posle poraza od Ukrajine u Lavovu. "Orlovi" su petardirani od selekcije koja je pre samo nekoliko meseci golom u trećem minutu sudijske nadoknade jedva iščupala tri boda u Luksemburgu.

O odgovornosti i daljim potezima Krstajić nije mnogo govorio, već je samo iskoristio čuvenu trenersku floskulu, koja se po pravilu govori u ovakvim i sličnim situacija: "Svu odgovornost preuzimam što se tiče rezultata i taktike. Igračima je najbitniji mir i da se psihološki što bolje spremimo jer moramo da pobedimo u ponedeljak."

Srbija je u prošlosti dobijala mnogo šamara i retko kada je posle njih izvlačila pouke. Krstajić se nada da će od ovog nešto da nauči: "Ovo je bio šamar za nauk."

Rekao je trener koji je očigledno zaboravio da se Srbiji odavno crvene obrazi od sličnih poraza. Doduše, retko koji ih je zatalasao kao ovaj ukrajinski.

"Jednostavno, nije funkcionisalo i žao mi je što smo u ovoj situaciji, ali život ide dalje. Želja igrača je bila, ali u ovom momentu smo naišli na boljeg", dodao je selektor koji verovatno ni sam ne veruje da je Ukrajina bolja za svih pet golova. Uostalom, srpski tim je sastavljen od iskusnih i mladih igrača, koje smo i te kako pratili ove sezone na evropskim terenima i u najjačim takmičenjima.

Nije sve bilo ni do potpuno promašene taktike selektora. U to nas je uveravao Krstajić posle meča.

"Taktički, ali i što se tiče trčanja, Ukrajina nas je nadvisila. Preuzimam odgovornost, moramo koliko god da je teško, da spremimo igrače za sledeću utakmicu. Nije lako, ali šta je tu je, moramo da idemo dalje", nastavio je selektor.

Opet je zamerio igračima.

"Kompletna ekipa je podbacila. Dva gola u kratkom periodu su odlučila utakmicu", rekao je Krstajić, kome nije preostalo ništa drugo nego da čestita Ukrajincima i Andreju Ševčenku na očitanoj lekciji iz fudbala, ali i vođenja.

"Mogu da kažem da sam nezadovoljan. Jednostavno, sam početak utakmice je bio rastrzan sa obe strane. Prvih 20-ak minuta smo imali iole igru u fazi napada i odbrane, ali taj gol prvi pa drugi ubrzo su nas poremetili da bismo na poluvremenu pokušali u drugom sistemu", podvukao je Mladen Krstajić.

Reprezentacija Srbije će narednu utakmicu igrati u ponedeljak protiv Litvanije pred praznim tribinama u Beogradu.

Tadić: Treba da nas je sramota! "Nismo bili sigurni da li treba nešto da radimo ili ne...", poručio je Dušan Tadić posle katastrofalne utakmice Srbije u Lavovu (5:0).

Debakl kakav se ne pamti...

Srbija se osramotila u Lavovu i deklasirana je u meču kvalifikacija za EURO2020 od Ukrajine 5:0 (2:0)u utakmici u kojoj niko od igrača u crvenom nije zaslužio prelaznu ocenu, čak ni oni koji su na okupljanje došli u "top" formi iz klubova.

Zaigrali smo u eksperimentalnom sistemu, to je ostavilo posledice na svakog aktera meča, pa su igrači koji su bili vodeću u Ajaksu ili Frankfurtu - delovali kao druge ličnosti.

Nažalost, slabu partiju pružio je i najbolji fudbaler Srbije u tekućoj godini Dušan Tadić koji nije uspevao da dođe do lopte i pokaže magiju kakvu je demonstrirao čitave sezone kao "kopljanik" dok je njegov tim igrao najlepši fudbal na starom kontinentu.

Najteži momenat u karijeri? 

"Jeste...", kazao je Dušan Tadić koji je bio skrhan zbog poraza.

"Jako ružan momenat. Mislim da smo od početka stalno kasnili i da smo se stalno nešto 'uvlačili', da nismo imali presing na njih i...jednostavno smo stalno kasnili, napravili smo od njih da izgledaju moćnije nego što jesu. Užasan poraz".

Potom je značajnije naglasio...

"Treba da nas je sramota zbog ovoga i treba da analiziramo zašto se ovo desilo, kao što treba da budemo kritični prema sebi".

Na dodatno pitanje da pojasno šta je bio problem u igri Srbije, koja je prvi put od dolaska Mladena Krstajića zaigrala u formaciji sa tri štopera, jednim zadnjim veznim i dva napadača delovala katastrofalno, Tadić nije dao konkretan odgovor.

"Ne znam kako bih to opisao, jednostavno stalno smo kasnili, isto su više trčali i zalagali se od nas, bolje su stajali od nas, a mi smo sve nešto bili između. Nismo bili sigurni da li treba nešto da radimo ili ne...", rekao je Dušan Tadić i potom još jednom poručio da se utakmica mora dobro analizirati pre nego što saznamo gde je nastao problem.

Meč je napustio besan, zbog čega?

"Na sve sam bio besan. Uvek ću prvo da krenem od sebe, važno je da sebe pogledamo u ogledalo i preuzmemo odgovornost, nikad ne treba tražiti krivicu u drugima, nego prvo u sebe", rekao je Tadić i rekao da je na njega ovaj poraz mnogo uticao.

"Treba da preuzmemo odgovornost i da ovo više nikada ne sme da nam se desi, ovo je jako ružno i jako bolno", zaključio je Tadić u razgovoru s novinarima u Lavovu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pu

08.06.2019 04:41

Sise jedne... Kada igrate za pare i klubove ste najbolji na svjetu... Kada igrate za Srbiju???? Ne da treba da vas je sramota nego za kaznu svi da uzmete po 100.000 evra i odete da date onoj jadnoj djeci na Kosovu ili bilo gdje u Srbiji... Sramota :(

ODGOVORITE
Name

komentator

08.06.2019 08:05

Bice bolje ,samo napred.

ODGOVORITE
Name

Dr

08.06.2019 08:16

Krsajicu odlazi ti si skrenuo s kolosijeka vec odavno

ODGOVORITE
Name

Ma ja...

08.06.2019 12:54

Čuj nema ostavke, kako ga nije sramota! Bio je pomoćnik selektoru koji je posle 8 godina odveo Reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo i koga su otpustili, a on ko sisa ostao da vodi ekipu radeći za mafijaša Kokezu imenadžere oko njega, i sad treba da nam propadne i Evropsko prvenstvo zbog lopova Kokeze i ovog klovna Krstajića! Joooj Srbijo, ko vodi FS....

ODGOVORITE