Нова правила за рад у Њемачкој

Бундестаг је усвојио пакет миграционих закона којима се пооштрава давање азила, а олакшава усељавање стручњака за потребе тржишта рада у Немачкој.

Србија 07.06.2019 | 20:31
Нова правила за рад у Њемачкој
Пакет има седам закона који обухватају не само такозвани „уређени повратак“ и олакшано протеривање оних који немају право на азил, за шта се одувек залагао министар унутрашњих послова Хорст Зехофер, вец́ и усељавање стручне радне снаге и интеграцију.

"Ово је прекретница у нашој миграционој политици“, рекао је Зехофер током жустре расправе у Бундестагу.

Он је оценио да је лакши приступ стране стручне радне снаге немачком тржишту рада „веома важан део“ будуц́е миграционе политике Немачке. Зехофер је појаснио и да Немачка може да прихвати тражиоце азила само ако се ограничи имиграција.

„Људи без права на останак морају да напусте нашу земљу“, поручио је он.

Са друге стране, за тражиоце азила који пронађу радно место, отварају се нове могуц́ности останка у Немачкој.

Закон о усељењу стручне радне снаге омогуц́ава свим квалификованим стручним радницима из земаља које нису чланице ЕУ да дођу у Немачку да раде — и то у свим областима, а не само када је реч о дефицитарним занимањима.

Тако се предвиђа да квалификовани стручњаци могу да бораве у Немачкој до шест месеци како би тражили посао, ако довољно добро знају немачки, при чему немају право на социјалну помоц́. Нова правила требало би да смање дефицит стручне радне снаге у Немачкој, пишу немачки медији.

Закон о азилу наишао је на противљење политичара из редова Зелених и левице, док су закон о усељавању стручних радника подржале све политичке фракције у Парламенту Немачке.

Курир.рс/Спутњик Србија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тор За Овце

07.06.2019 18:52

Сад БиХ политицари смисљају ста да ураде да нам опет уведу визе,да домаци лопови имају сто висе робова на бројном стању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

09.06.2019 18:58

100% си у праву.Мора се људима ОНЕМОГУЋИТИ да бјеже из РС ЈЕР ОСТАШЕ СВЕ НЕЉЕБОВИЋИ.Ко ће Станковићу правити аутупутеве за плату од 500КМ.

Name

Хвала

09.06.2019 19:24

тети Ангели на овом потезу.Значи ко год из РС мисли да има знање,неку вјештину или да зна квалитетно радити имаће прилику да то покаже код тете Ангеле а она ће га за то наградити нормалном платом.Хвала тета Ангели у име свих паметних Срба из РС који немају црвену књижицу и зато немају посао у РС.

Name

Ре

10.06.2019 15:21

Свака друга земља горе је боља за рад и боравак од Немачке, тако да је боља од о ог и од свег другог лошија.