Просинечки и Џеко: БиХ спремна за дуел са Финцима!

''Знамо да су добри, али вјерујемо да ћемо сутра бити на нивоу и остварити жељени резултат. Наравно да то неће бити лако. Уопште не потцјењујемо Финску јер то је одлична репрезентација", рекао је Просинечки у најави меча.

Фудбал 07.06.2019 | 22:30
Просинечки и Џеко: БиХ спремна за дуел са Финцима!
Роберт Просинечки, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине, уочи сутрашње утакмице с Финском, поручио је да су се добро припремили, али да их очекује тешка утакмица која може бити кључна у овим квалификацијама.

Фудбалски репрезентативци БиХ налазе се у финском граду Тампере, а селектор Просинечки каже да екипу није превише омело што су пропустили један тренинг.

"То што смо један тренинг отказали не мијења пуно ствари. Успјели смо одрадити оно што смо планирали. Знали смо још након утакмице с Грчком да на Пјанића нећемо моћи рачунати против Финске и већ тада смо почели размишљати ко би га могао замијенити. Добро смо се припремили. Очекује нас тешка утакмица и може бити кључна у овим квалификацијама. Зато би нам побједа много значила. Очекујемо добар меч и надамо се позитивном резултату", рекао је Просинечки.

На питање новинара да прокоментарише групу, селектор је казао да сви знају да је ово тешка група с Италијом која је пропустила Свјетско првенство и која је фаворит.

"Између Грчке, Финске и нас се тражи други путник на Европско првенство. У фудбалу се много ствари дешава мимо очекивања па ћемо тек видјети шта ће се дешавати. Нама је најважнија сутрашња утакмица и фокус припрема је на њој. Био сам велики оптимиста и прије почетка квалификација јер БиХ има добру репрезентацију која може отићи на велико такмичење. Сада ћемо видјети с којег мјеста", поручио је Просинечки.

Нагласио је да се припремају да направе што бољи резултат.

"Знамо да је Финска добра екипа. Знамо углавном све о њима. Гледали смо њихове посљедње утакмице. У Лиги нација су били одлични. Одиграли су јако добру утакмицу против Италије. Знамо да су добри, али вјерујемо да ћемо сутра бити на нивоу и остварити жељени резултат. Наравно да то неће бити лако. Уопште не потцјењујемо Финску јер то је одлична репрезентација", рекао је Просинечки.

Един Џеко сматра да су пред бх. тимом важне утакмице.

"Није ово најбољи термин за играти јер је крај сезоне. Међутим, како је нама, тако је и противнику. Ми смо се добро припремили јер нам предстоје двије веома битне утакмице, нарочито сутрашња. Знамо шта нам побједа може донијети и зато још увијек не размишљамо о одмору", рекао је Џеко.

О селекцији Финске каже да се ради о земљи у којој се више цијени хокеј него фудбал, али то се у неколико посљедњих година промијенило.

"Пратили смо утакмице Финске у Лиги нација. То је тврда екипа која не прима пуно голова и неће бити лако. Важно је да ми будемо компактни и да добро стојимо на терену. У фудбалу се може кроз једну шансу ријешити утакмица. Надам се да ће сутра резултат ићи у нашу корист", истакао је Џеко.

Меч Финска - Босна и Херцеговина на програму је сутра у 18 сати по централноевропском времену на стадиону "Тампере" у Тампереу.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

само искрено

07.06.2019 20:57

Сретно наши змајеви

ОДГОВОРИТЕ