Сале објавио шири списак репрезентације за СП...

На првом списку за Мундобаскет 34 имена! Селектор Александар Ђорђевић објавио је шири списак кандидата за наступ на Мундобаскету у Кини, а познат је и комплетан програм "орлова" у припремном периоду.  Листа коју смо сви чекали. . .

Кошарка 07.06.2019 | 22:45
Сале објавио шири списак репрезентације за СП...
После промоције нових дресова - списак!

Додуше, такав да не открива практично ништа ново, јер је селектор националног тима Александар Ђорђевић узео у обзир практично све досадашње репрезентативце, све оне који нешто значе у светској, европској или српској кошарци, укључујући неколико талената чије време тек долази.

То је оно што смо сви нестрпљиво чекали: Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је шири списак репрезентативних кандидата за Светско првенство у Кини!  

Селектор репрезентације је саопштио листу од 34 кошаркаша који ће се борити за улазак на коначан списак од 12 путника. Стратег олимпијског, светског и европског вицеашмпиона је позвао практично све што вреди у српској кошарци. На списку због неких старих греха нема једино Арманијевог кошаркаша Владимира Мицова који квалитетом заслужује да се ту нађе. Нема ни повређеног Стефана Пена који је добијао позиве у квалификацијама. Ђорђевић се одлучио да позове Милана Мачвана и Дејана Тодоровића иза којих је дуга пауза због тешких повреда, а шансу да осете барут А репрезентације ће добити и неки од највећих талената наше кошарке попут Борише Симанића, Николе Мишковића, Драгана Апића... Од играча који су током квалификација повремено добијали позиве нема Миленка Тепића, Ивана Паунића, Алексе Раданова, Дејана Давидовца, Луке Митровића, Стефана Јанковића, Уроша Луковића, Ђорђа Гагића... Али они нису имали битне улоге и овакав избор је очекиван.

На сајту Кошаркашког савеза Србије објављена су имена 34 играча, од којих ће Ђорђевић у наредном периоду пробрати њих 15-20 за припреме које почињу 18. јула.

СПИСАК

Плејмејкери: Милош Теодосић (нема клуб), Стефан Јовић (Бајерн), Василије Мицић (Ефес), Илија Ђоковић (Борац), Стефан Пот (ФМП);

Бекови: Немања Недовић (Армани), Богдан Богдановић (Сакраменто), Драган Милосављевић (Уникаха), Марко Гудурић (Фенербахче), Бранко Лазић (Црвена звезда), Алекса Аврамовић (Варезе), Дејан Тодоровић (Мурсија), Вања Маринковић, Огњен Јарамаз (обојица Партизан);

Крила: Владимир Лучић, Немања Дангубић (обојица Бајерн), Марко Симоновић (Зенит), Огњен Добрић (Звезда), Никола Калинић (Фенербахче), Раде Загорац (Партизан);

Крилни центри: Немања Бјелица (Сакраменто), Милан Мачван (Бајерн), Стефан Бирчевић (Бон), Стеван Јеловац (Газијантеп), Никола Мишковић (Мега), Бориша Симанић (Звезда);

Центри: Никола Јокић (Денвер), Мирослав Радуљица (Ђангсу), Никола Милутинов (Олимпијакос), Бобан Марјановић (Филаделфија), Огњен Кузмић (Реал), Дејан Кравић (Виртус), Никола Јовановић (Тренто), Драган Апић (Локомотива Кубањ).

Мундобаскет у Кини одржава се од 31. августа до 15. септембра, што значи да ће "орлови" имати шест недеља да се што квалитетније припреме.

Базични део биће спроведен на Копаонику од 21. јула до 4. августа. Одмах по силаску са планине репрезентацију ће у Чачку тестирати екипа Борца, а прву праву проверу имаће 7. августа у Зрењанину против Финске.

У Београдску арену 10. августа стиже Литванија, док је реванш у Каунасу заказан за 12. август.

Ђорђевићеви изабраници ће последње тренинг мечеве у Европи одиграти на "Акрополис купу" у Атини. Поред Грчке, од 16. до 18. августа одмериће снаге још са Италијом и Турском.

Пут у Кину планиран је за 20. август, а 23, 25. и 27. следе дуели са Италијом, Новим Зеландом и Француском, након којих ће се знати и коначан састав за Мундобаскет.

Први такмичарски меч, 31. августа у 9.30 часова по средњеевропском времену, "орлови" ће одиграти у Фошану против Анголе. У групи Д су још Италија и Филипини, а у другу групну фазу пласираће се најбоље две селекције.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар