''Био сам срећан ако само убацим лоптицу у терен!''

''И не испаднем смешан!'' Роџер Федерер, швајцарски тенисер, говорио је о осећањима после испадања са Ролан Гароса.  Роџере, да ли ћете играти опет на Ролан Гаросу? Алекс Кореча није успео, јер је Швајцарац само нестао у тунелу "Шатријеа", али. . .

Тенис 07.06.2019 | 19:28
''Био сам срећан ако само убацим лоптицу у терен!''
Рафаел Надал је победио Федерера после два сата и 25 минута тениса – 6:3, 6:4, 6:2.

Једанаестоструки шампион Ролан Гароса наставио је поход на одбрану титуле и у финалу ће се борити са бољим из дуела Ђоковић – Тим.

Федерер се осврнуо на лоше временске услове и јак ветар који је сметао обојици током дуела.

"Дошли смо до момента у којем сте срећни ако само успете да убаците лопту у терен и не испаднете смешни. Толико је било лоше. Веома тешко, за обојицу. У оваквим условима није могуће тренирати. Изађете на терен и све је у глави, у кретању...", рекао је Федерер.

Швајцарац није имао одговор на питање шта је могао да промени у својој игри.

"Знате, не мислим да сам играо лоше уз овај данашњи ветар. Тешко је, поготово на шљаци. Морате да играте и полу-волеје. Он је најбољи 'шљакаш' свих времена, тако да (пораз) није проблем", додао је Роџер.

Федерер је у свом повратку на Ролан Гарос, после четворогодишње паузе, "догурао" до полуфинала и задовољио, а можда чак и пребацио, очекивања.

"Мислим да сам одиграо добар турнир, уживао сам. Подршка публике није могла да буде боља. Можда чак и најбоља у мојој 20-годишњој каријери на Туру. Увек ме подржавају, долазе на тренинге, мечеве, ма где год да се појавим", рекао је Федерер и наставио:

"Што се тиче игре мислим да сам био доста добар. Изненадио сам себе колико далеко сам 'догурао' и колико сам добро играо без падова".

Многи предвиђају да је ово био последњи "излазак" на шљаку за Швајцарца.

"Следеће године не знам шта ће бити, што је случај и са свим остлаим турнирима. Видећемо. Уживао сам на шљаци ове године тако да је то добар знак", закључио је осваја 20 Гренд слем титула.

(3) Роџер Федерер тешко је поднео још један, шести пораз од (2) Рафаела Надала у исто толико сусрета на Ролан Гаросу, пре изласка са "Шатријеа" напуцао је лоптицу у публику, а онда буквално нестао у тунелу пре него што је Алекс Кореча успео да га пита било шта.

Када се мало охладио, иако видно нерасположен, освајач 20-грен слем титула и једног Ролан Гароса из 2009. појавио се на конференцији за медије и, додуше уз јасно назначено "ако", најавио да ће наступити у Паризу и 2020. године.

Федерер је 14 од 20 грен слем титула освојио након што се није састајао ни са Надалом, ни са Ђоковићем, против којих има скор 15:24 и 22:25 укупно, а 3:10 и 6:9 на "мејџорима". Швајцарац је три пута победио Шпанца, а Србина само једном у грен слем финалима.

Ако се из ове изјаве не може закључити да је Федерер сигуран да ће се пријавити за 124. Ролан Гарос, бар можемо јасно закључити да не планира да заврши каријеру на крају ове сезоне.

Федерер је рођен 8. августа 1981, што значи да ће крајем маја и почетком јуна наредне сезоне имати 38 година, девет месеци и 20-ак дана.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар