''Bio sam srećan ako samo ubacim lopticu u teren!''

''I ne ispadnem smešan!'' Rodžer Federer, švajcarski teniser, govorio je o osećanjima posle ispadanja sa Rolan Garosa.  Rodžere, da li ćete igrati opet na Rolan Garosu? Aleks Koreča nije uspeo, jer je Švajcarac samo nestao u tunelu "Šatrijea", ali. . .

Tenis 07.06.2019 | 19:28
''Bio sam srećan ako samo ubacim lopticu u teren!''
Rafael Nadal je pobedio Federera posle dva sata i 25 minuta tenisa – 6:3, 6:4, 6:2.

Jedanaestostruki šampion Rolan Garosa nastavio je pohod na odbranu titule i u finalu će se boriti sa boljim iz duela Đoković – Tim.

Federer se osvrnuo na loše vremenske uslove i jak vetar koji je smetao obojici tokom duela.

"Došli smo do momenta u kojem ste srećni ako samo uspete da ubacite loptu u teren i ne ispadnete smešni. Toliko je bilo loše. Veoma teško, za obojicu. U ovakvim uslovima nije moguće trenirati. Izađete na teren i sve je u glavi, u kretanju...", rekao je Federer.

Švajcarac nije imao odgovor na pitanje šta je mogao da promeni u svojoj igri.

"Znate, ne mislim da sam igrao loše uz ovaj današnji vetar. Teško je, pogotovo na šljaci. Morate da igrate i polu-voleje. On je najbolji 'šljakaš' svih vremena, tako da (poraz) nije problem", dodao je Rodžer.

Federer je u svom povratku na Rolan Garos, posle četvorogodišnje pauze, "dogurao" do polufinala i zadovoljio, a možda čak i prebacio, očekivanja.

"Mislim da sam odigrao dobar turnir, uživao sam. Podrška publike nije mogla da bude bolja. Možda čak i najbolja u mojoj 20-godišnjoj karijeri na Turu. Uvek me podržavaju, dolaze na treninge, mečeve, ma gde god da se pojavim", rekao je Federer i nastavio:

"Što se tiče igre mislim da sam bio dosta dobar. Iznenadio sam sebe koliko daleko sam 'dogurao' i koliko sam dobro igrao bez padova".

Mnogi predviđaju da je ovo bio poslednji "izlazak" na šljaku za Švajcarca.

"Sledeće godine ne znam šta će biti, što je slučaj i sa svim ostlaim turnirima. Videćemo. Uživao sam na šljaci ove godine tako da je to dobar znak", zaključio je osvaja 20 Grend slem titula.

(3) Rodžer Federer teško je podneo još jedan, šesti poraz od (2) Rafaela Nadala u isto toliko susreta na Rolan Garosu, pre izlaska sa "Šatrijea" napucao je lopticu u publiku, a onda bukvalno nestao u tunelu pre nego što je Aleks Koreča uspeo da ga pita bilo šta.

Kada se malo ohladio, iako vidno neraspoložen, osvajač 20-gren slem titula i jednog Rolan Garosa iz 2009. pojavio se na konferenciji za medije i, doduše uz jasno naznačeno "ako", najavio da će nastupiti u Parizu i 2020. godine.

Federer je 14 od 20 gren slem titula osvojio nakon što se nije sastajao ni sa Nadalom, ni sa Đokovićem, protiv kojih ima skor 15:24 i 22:25 ukupno, a 3:10 i 6:9 na "mejdžorima". Švajcarac je tri puta pobedio Španca, a Srbina samo jednom u gren slem finalima.

Ako se iz ove izjave ne može zaključiti da je Federer siguran da će se prijaviti za 124. Rolan Garos, bar možemo jasno zaključiti da ne planira da završi karijeru na kraju ove sezone.

Federer je rođen 8. avgusta 1981, što znači da će krajem maja i početkom juna naredne sezone imati 38 godina, devet meseci i 20-ak dana.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar