БН: Обука дјеце у саобраћају

У организацији АМС Републике Српске и Ауто-мото друштва "Сигурност" из Бијељине на градском тргу у Бијељини у оквиру Дана безбједности, постављен је покретни полигон за обуку дјеце у саобраћају. Представљена је употреба безбједносног појаса на специјализованим симулаторима "коса раван" и "ражањ", као и такозване "пијане наочари" које симулирају утицај алкохола на организам човјека.

Република Српска 07.06.2019 | 16:04
БН: Обука дјеце у саобраћају
Иако статистике о броју погинулих у саобраћајним несрећама показују побољшање у односу на претходне деценије, те бројке и даље су алармантне и упућују на то да људи и даље несавјесно сједају за волан угрожавајући тако и себе и друге учеснике у саобраћају.

"Ауто-мото савез се труди да бројним акцијама едукује најмлађе о правилима понашања у саобраћају", рекао је Ранко Бабић, генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске. 

“Од малих ногу дјеци треба стварати свијест о важности поштовања безбједносних правила, И ово је одлична прилика да се едукују у тој области”, рекао је Мићо Мићић, градоначелник Бијељине који је присуствовао овом догађају.

Ученици Техничке школе “Михаило Пупин” били су једни од учесника који су имали прилику да пробају симулацију возила које се преврће и када немате безбједносни појас.

У оквиру манифестације одржано је и такмичење у вожњи бициклима за најмлађе, а организована је и представа.

Осим АМС, у организовању манифестације учествовали су Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Српске и град Бијељина.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан

07.06.2019 18:05

У организацији Ауто-мото друства Берковици, секретара Верице Дјурице, у просторијама ОС "Његос" Берковици, обављено је тестирање уценика, цланова Сколске саобрацајне секције. Уцесници који су успјесно полозили теоријски и практицни дио испита Сколске саобрацајне патроле, добили су легитимације. У наведеним активностима уцествовала је и Полицијска станица Берковици.

ОДГОВОРИТЕ