BN: Obuka djece u saobraćaju

U organizaciji AMS Republike Srpske i Auto-moto društva "Sigurnost" iz Bijeljine na gradskom trgu u Bijeljini u okviru Dana bezbjednosti, postavljen je pokretni poligon za obuku djece u saobraćaju. Predstavljena je upotreba bezbjednosnog pojasa na specijalizovanim simulatorima "kosa ravan" i "ražanj", kao i takozvane "pijane naočari" koje simuliraju uticaj alkohola na organizam čovjeka.

Republika Srpska 07.06.2019 | 16:04
BN: Obuka djece u saobraćaju
Iako statistike o broju poginulih u saobraćajnim nesrećama pokazuju poboljšanje u odnosu na prethodne decenije, te brojke i dalje su alarmantne i upućuju na to da ljudi i dalje nesavjesno sjedaju za volan ugrožavajući tako i sebe i druge učesnike u saobraćaju.

"Auto-moto savez se trudi da brojnim akcijama edukuje najmlađe o pravilima ponašanja u saobraćaju", rekao je Ranko Babić, generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske. 

“Od malih nogu djeci treba stvarati svijest o važnosti poštovanja bezbjednosnih pravila, I ovo je odlična prilika da se edukuju u toj oblasti”, rekao je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine koji je prisustvovao ovom događaju.

Učenici Tehničke škole “Mihailo Pupin” bili su jedni od učesnika koji su imali priliku da probaju simulaciju vozila koje se prevrće i kada nemate bezbjednosni pojas.

U okviru manifestacije održano je i takmičenje u vožnji biciklima za najmlađe, a organizovana je i predstava.

Osim AMS, u organizovanju manifestacije učestvovali su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske i grad Bijeljina.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milan

07.06.2019 18:05

U organizaciji Auto-moto drustva Berkovici, sekretara Verice Djurice, u prostorijama OS "Njegos" Berkovici, obavljeno je testiranje ucenika, clanova Skolske saobracajne sekcije. Ucesnici koji su uspjesno polozili teorijski i prakticni dio ispita Skolske saobracajne patrole, dobili su legitimacije. U navedenim aktivnostima ucestvovala je i Policijska stanica Berkovici.

ODGOVORITE