Жалба у поступку против Тегелтије

Канцеларија дисциплинског тужиоца ВСТС-а БиХ поднијела је данас жалбу на одлуку Првостепене дисциплинске комисије у дисциплинском поступку против Милана Тегелтије, судије Основног суда у Бањалуци и предсједника ВСТС-а БиХ.

Босна и Херцеговина 07.06.2019 | 15:39
Жалба у поступку против Тегелтије
Усљед великог интересовања представника медија, Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине, жели да обавијести јавност о сљедећем:

„Канцеларија дисциплинског тужиоца ВСТС-а БиХ поднијела је данас жалбу на одлуку Првостепене дисциплинске комисије у дисциплинском поступку против Милана Тегелтије, судије Основног суда у Бањалуци и предсједника ВСТС-а БиХ.“

Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине поднијела је 31. маја ове године дисциплинску тужбу против Милана Тегелтије, судије Основног суда у Бањалуци и предсједника ВСТС-а БиХ, због дисциплинског прекршаја прописаног чланом 56. тачка 23. Закона о ВСТС-у БиХ: „Било какво друго понашање које представља озбиљно кршење службене дужности или доводи у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет судства“.

Канцеларија дисциплинског тужиоца је такође затражила да тужени буде удаљен од дужности до окончања дисциплинског поступка.
 
Иначе, портал Журнал објавио је раније да је Тегелтија, преко посредника, иначе службеника СИПА-е, уговарао клијенте којима је требало "убрзати" предмете у бх. правосуђу, те да посједују доказе који потврђују наводе о умијешаности челника ВСТС-а у коруптивне радње!

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Коме суде судије у БиХ?????

07.06.2019 13:48

Ха ,ха ,ха ......оваки и треба !Дописивање и преписивање!Овако је неки дан и Влада РС поступила са директором инспектората!!!Изиграла ,тј исмијала закон и пресуду суда.Са сиротињом је сасвим друга ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

07.06.2019 15:04

Е САД ЦЕ МО ДА ВИДИМО КО КОСИ А КО ВОДУ НОСИ !!!!!

Name

Гардиста

07.06.2019 16:47

Опет исто питање постављам:ко мозе доказати да је Пандза тразио новац за Тегелтију а не за себе???Како мозес доказати да то није био Пандзин изговор???Вјероватно је тако,али то не мозе бог доказати...

Name

ре

07.06.2019 17:53

Наравно да доказа нема,једино да посредник призна коме је намјењен новац.Случај око пада аустриске Владе је сличан!Значи није ствар о доказима ,већ репутацији!!!Овакве коруптивне радње се вјероватно дешавају свакодневно у судовима БиХ и сматрају се готово законите.Али,проблем начина избора првог човјека ВСТС је овдје превасходан проблем .Односно који су то минимални љутски и професионални квалитети које би требала да посједује та персона!!!Уопште ,како се врши селекција кадра у правосуђу и тако

Name

хокеј

08.06.2019 09:07

засто су се онда Алесевиц, Пандзо и Тегелтија састали у кафани? Да попију пивце за зивце?

Name

Домацица Радојка

07.06.2019 14:17

Овај слуцај треба пријавити милицији РС. Јер министар Лукац цува РС и њену стабилност. Уосталом, то је и изјавила наса предсједница Цвијановиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аб

07.06.2019 21:32

Ово је вјероватно иронија,сатира и спрдачина. Ако Радојка то стварно мисли,онда у пм.

Name

живјела снсд -плитичарка

08.06.2019 11:44

Радојка је типичан представник снсд политичарке тј менаџерке по захтјевима снсд-а! тј успјешне бањалучке елите -лите!!!!

Name

Тегелтија Срам Те Било

07.06.2019 14:34

Смјенити све судије у БиХ,све до једнога.Довести са бироа дјецу.Мања це лакрдија бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

07.06.2019 15:24

Еу и медјународна заједница уложили велики новац и помоћ за правосудје у бих.неце дозволити да да Тегелтија наноси штету и руши углед поштених судија и тузилаца.без обзира на на исход дисциплинског поступка он више не може остати први човек правосудја.саље лошу поруку ..да се ĺ остале судије могу понашати као и он и да неће одговарати.он превентивно мора бити разрешен.

Name

ре

07.06.2019 18:04

А како се то богати понашају остале судије,конкретно у РС!Па Тегелтија долази из суда Бањалука.Па ако је то оно најбоље што је овај суд номиново за Сарајево ,онда какви су други.Мислим ,грађани одлично знају какви су други

Name

Рајо

07.06.2019 14:56

Првостепеном одлуком, колико ми је познато,Тегетлија је ослобођен одговорности, зато је дисциплински тужилац, морао да уложи жалба. У другостепеном поступку он треба да буде оглашен кривим и смењен са места председника ВТСВ. Надлежно тужилаштво треба и да покрене кривични поступак због злоупотребе службеног положаја, па да и кривично одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сатосхи

07.06.2019 15:04

И сада ја вас питам : Како вјеровати судовима , како вјеровати полицији , како вјеровати било којој институцији Републике Српске . Висе није питање повјерења , вец образа и морала. Хоцемо ли дозволити да људи који подрзавају овакву врсту владавине и власти од нас настављају узимати есенцијално материјално добро којим хране ову напаст. Хоцемо ли дозволити да нам узимају порез. Хоцемо ли плацати ТВ претплату . Ако полиција додје са судским изврситељима на врата да ти отима добро , хоцемо ли прузити отпир и полицајце сматрати рекетасима као сто је и судство . Како се сада односити према полицији осим на њих као хајдук гледати мрско и попреко , цекати сваки тренутак да их намлатимо да одустану од подрске СНСД-у и ВСТС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

07.06.2019 17:57

Све су моралне наказе и неодговорне крвопије. Па да Вас питам: које позитивне референце и успјеси стоје у биографијама Додика, Телгетије, Зељке Цвијановиц итд.?

Name

07.06.2019 15:13

Све поштене судије би требали реаговати и истјерати криминал и корупцију да се сачува и врати достојанство судија КОИ раде свој посао иначе ће ови да сруше и РС причајући да је чувају а она сва изгрижена изнутра као црвава јабука,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молим вас

07.06.2019 16:18

Објасните ми дали може дјело човјека који је пријављен за фалсификат утицати на избор његовог брачног друга на високу позицију у судству Републике Српске или то нема везе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воx

07.06.2019 17:13

То нема везе с избором супрузника за носиоца правосудне функције...

Name

Док Холидеј

07.06.2019 19:11

Неко спомену нема доказа да су паре биле за тегелтију уреду али кад се судница пресели у кафану. Замислите да хирурзи договарају операцију у кафани.

Name

Ја

07.06.2019 21:29

кад бих био на твом мјесту и кад неби био крив послије свега овога ја бих због своје цасти извинио се градјанима и због рс. поднио оставку. А тако грцевито бранити ту фотељу а јос те стите и хрвати и босњаци а ко бајаги пред народом се свадјате и вриједјате иза завјесе сацувај ме бозе.Ту се одмах види колики ти је карактер није на нули него у подруму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

08.06.2019 03:40

ТЕГЕТЛИЈУ У ЗАТВОР И ПАЊУ АУ ЛОПОВ ДО ЛОПОВА ЈЕЛИ СЕ ОВАКВЕ РАДЊЕ ОБАВЉАЈУ СВАКИ ДАН У ВИСОКОМ ТУЗИЛАСТВУ КОЈЕ НАРУЦИЈО ДАВИДОВО УБИСТВО ПИТАЊЕ ЗА ТЕГЕТЛИЈУ

ОДГОВОРИТЕ