Žalba u postupku protiv Tegeltije

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a BiH podnijela je danas žalbu na odluku Prvostepene disciplinske komisije u disciplinskom postupku protiv Milana Tegeltije, sudije Osnovnog suda u Banjaluci i predsjednika VSTS-a BiH.

Bosna i Hercegovina 07.06.2019 | 15:39
Žalba u postupku protiv Tegeltije
Usljed velikog interesovanja predstavnika medija, Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine, želi da obavijesti javnost o sljedećem:

„Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a BiH podnijela je danas žalbu na odluku Prvostepene disciplinske komisije u disciplinskom postupku protiv Milana Tegeltije, sudije Osnovnog suda u Banjaluci i predsjednika VSTS-a BiH.“

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine podnijela je 31. maja ove godine disciplinsku tužbu protiv Milana Tegeltije, sudije Osnovnog suda u Banjaluci i predsjednika VSTS-a BiH, zbog disciplinskog prekršaja propisanog članom 56. tačka 23. Zakona o VSTS-u BiH: „Bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet sudstva“.

Kancelarija disciplinskog tužioca je takođe zatražila da tuženi bude udaljen od dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.
 
Inače, portal Žurnal objavio je ranije da je Tegeltija, preko posrednika, inače službenika SIPA-e, ugovarao klijente kojima je trebalo "ubrzati" predmete u bh. pravosuđu, te da posjeduju dokaze koji potvrđuju navode o umiješanosti čelnika VSTS-a u koruptivne radnje!

(BN)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Kome sude sudije u BiH?????

07.06.2019 13:48

Ha ,ha ,ha ......ovaki i treba !Dopisivanje i prepisivanje!Ovako je neki dan i Vlada RS postupila sa direktorom inspektorata!!!Izigrala ,tj ismijala zakon i presudu suda.Sa sirotinjom je sasvim druga stvar.

ODGOVORITE
Name

SALE SLOVENAC

07.06.2019 15:04

E SAD CE MO DA VIDIMO KO KOSI A KO VODU NOSI !!!!!

Name

Gardista

07.06.2019 16:47

Opet isto pitanje postavljam:ko moze dokazati da je Pandza trazio novac za Tegeltiju a ne za sebe???Kako mozes dokazati da to nije bio Pandzin izgovor???Vjerovatno je tako,ali to ne moze bog dokazati...

Name

re

07.06.2019 17:53

Naravno da dokaza nema,jedino da posrednik prizna kome je namjenjen novac.Slučaj oko pada austriske Vlade je sličan!Znači nije stvar o dokazima ,već reputaciji!!!Ovakve koruptivne radnje se vjerovatno dešavaju svakodnevno u sudovima BiH i smatraju se gotovo zakonite.Ali,problem načina izbora prvog čovjeka VSTS je ovdje prevashodan problem .Odnosno koji su to minimalni ljutski i profesionalni kvaliteti koje bi trebala da posjeduje ta persona!!!Uopšte ,kako se vrši selekcija kadra u pravosuđu i tako

Name

hokej

08.06.2019 09:07

zasto su se onda Alesevic, Pandzo i Tegeltija sastali u kafani? Da popiju pivce za zivce?

Name

Domacica Radojka

07.06.2019 14:17

Ovaj slucaj treba prijaviti miliciji RS. Jer ministar Lukac cuva RS i njenu stabilnost. Uostalom, to je i izjavila nasa predsjednica Cvijanovic!

ODGOVORITE
Name

Ab

07.06.2019 21:32

Ovo je vjerovatno ironija,satira i sprdačina. Ako Radojka to stvarno misli,onda u pm.

Name

živjela snsd -plitičarka

08.06.2019 11:44

Radojka je tipičan predstavnik snsd političarke tj menadžerke po zahtjevima snsd-a! tj uspješne banjalučke elite -lite!!!!

Name

Tegeltija Sram Te Bilo

07.06.2019 14:34

Smjeniti sve sudije u BiH,sve do jednoga.Dovesti sa biroa djecu.Manja ce lakrdija biti.

ODGOVORITE
Name

Bl

07.06.2019 15:24

Eu i medjunarodna zajednica uložili veliki novac i pomoć za pravosudje u bih.nece dozvoliti da da Tegeltija nanosi štetu i ruši ugled poštenih sudija i tuzilaca.bez obzira na na ishod disciplinskog postupka on više ne može ostati prvi čovek pravosudja.salje lošu poruku ..da se ĺ ostale sudije mogu ponašati kao i on i da neće odgovarati.on preventivno mora biti razrešen.

Name

re

07.06.2019 18:04

A kako se to bogati ponašaju ostale sudije,konkretno u RS!Pa Tegeltija dolazi iz suda Banjaluka.Pa ako je to ono najbolje što je ovaj sud nominovo za Sarajevo ,onda kakvi su drugi.Mislim ,građani odlično znaju kakvi su drugi

Name

Rajo

07.06.2019 14:56

Prvostepenom odlukom, koliko mi je poznato,Tegetlija je oslobođen odgovornosti, zato je disciplinski tužilac, morao da uloži žalba. U drugostepenom postupku on treba da bude oglašen krivim i smenjen sa mesta predsednika VTSV. Nadležno tužilaštvo treba i da pokrene krivični postupak zbog zloupotrebe službenog položaja, pa da i krivično odgovara.

ODGOVORITE
Name

Satoshi

07.06.2019 15:04

I sada ja vas pitam : Kako vjerovati sudovima , kako vjerovati policiji , kako vjerovati bilo kojoj instituciji Republike Srpske . Vise nije pitanje povjerenja , vec obraza i morala. Hocemo li dozvoliti da ljudi koji podrzavaju ovakvu vrstu vladavine i vlasti od nas nastavljaju uzimati esencijalno materijalno dobro kojim hrane ovu napast. Hocemo li dozvoliti da nam uzimaju porez. Hocemo li placati TV pretplatu . Ako policija dodje sa sudskim izvrsiteljima na vrata da ti otima dobro , hocemo li pruziti otpir i policajce smatrati reketasima kao sto je i sudstvo . Kako se sada odnositi prema policiji osim na njih kao hajduk gledati mrsko i popreko , cekati svaki trenutak da ih namlatimo da odustanu od podrske SNSD-u i VSTS-u.

ODGOVORITE
Name

realnost

07.06.2019 17:57

Sve su moralne nakaze i neodgovorne krvopije. Pa da Vas pitam: koje pozitivne reference i uspjesi stoje u biografijama Dodika, Telgetije, Zeljke Cvijanovic itd.?

Name

XL

07.06.2019 15:13

Sve poštene sudije bi trebali reagovati i istjerati kriminal i korupciju da se sačuva i vrati dostojanstvo sudija KOI rade svoj posao inače će ovi da sruše i RS pričajući da je čuvaju a ona sva izgrižena iznutra kao crvava jabuka,

ODGOVORITE
Name

Молим вас

07.06.2019 16:18

Објасните ми дали може дјело човјека који је пријављен за фалсификат утицати на избор његовог брачног друга на високу позицију у судству Републике Српске или то нема везе?

ODGOVORITE
Name

Vox

07.06.2019 17:13

To nema veze s izborom supruznika za nosioca pravosudne funkcije...

Name

Dok Holidej

07.06.2019 19:11

Neko spomenu nema dokaza da su pare bile za tegeltiju uredu ali kad se sudnica preseli u kafanu. Zamislite da hirurzi dogovaraju operaciju u kafani.

Name

Ja

07.06.2019 21:29

kad bih bio na tvom mjestu i kad nebi bio kriv poslije svega ovoga ja bih zbog svoje casti izvinio se gradjanima i zbog rs. podnio ostavku. A tako grcevito braniti tu fotelju a jos te stite i hrvati i bosnjaci a ko bajagi pred narodom se svadjate i vrijedjate iza zavjese sacuvaj me boze.Tu se odmah vidi koliki ti je karakter nije na nuli nego u podrumu.

ODGOVORITE
Name

Xj

08.06.2019 03:40

TEGETLIJU U ZATVOR I PANJU AU LOPOV DO LOPOVA JELI SE OVAKVE RADNJE OBAVLJAJU SVAKI DAN U VISOKOM TUZILASTVU KOJE NARUCIJO DAVIDOVO UBISTVO PITANJE ZA TEGETLIJU

ODGOVORITE