Погинула два ученика из Даља

Једна од двије дјевојке које су збринуте у новоградишкој болници у животној је опасности и љекари се се боре за њен живот. Полиција је такође саопштила да су у несрећи која се догодила данас на одморишту Новска, на аутопуту А3 Загреб – Липовац, живот изгубила два ученика основне школе.

Регион 07.06.2019 | 13:56
Погинула два ученика из Даља
На одморишту Сјевер на аутопуту А3 између Новске и Окучана камион је налетио на групу људи. Двоје људи је преминуло. Како незванично преносе медији, ради се о ученицима 7. и 8. разреда основне школе у Даљу који су путовали на море у Задар аутобусом те су стали на одморишту.

Двије жене, у доби 25 и 26 година повријеђене су у несрећи.

- Примили смо двије млађе жене у двадесетим годинама с тешким тјелесним повредама и једна од њих је животно угрожена - рекао је хирург др Ведран Гајски из новоградишке болнице.

- Једна пацијентица је већ у пријему реанимирана, стабилизовано је стање те су утврђене тешке тјелесне повреде те ће по стабилизацији стања, пацијентица бити пребачена на одјел неурохирургије у Славонском Броду. Друга пацијентица је стабилно - рекао је директор новоградишке болнице др. Јосип Колодзиеј.

Не зна се још узрок несреће, а возач камиона је наводно рекао ватрогасцима на мјесту несреће да су му отказале кочнице.

Полиција је потврдила да је до несреће дошло у 9.40 часова, да је погинуло двоје људе, а да је двоје повријеђених превезено у Нову Градишку у болницу. Уз полицију на терену су и новоградишки ватрогасци те хитне службе које пружају помоћ страдалима.

О саобраћајној несрећи извијестио је и хрватски аутоклуб. Наводе како се због тешке саобраћајне несреће на аутопуту А3 Липовац-Брегана у смјеру Словеније, која се догодила на паркиралишту код одморишта Новска, саобраћај на тој дионици одвија успорено. Возаче упозоравају на појачан опрез.

Како преносе медији, о несрећи се огласила и министарка Блаженка Дивјак.

- Најдубље саосјећам и изражавам саучешће породицама несретно страдалих ученика у трагичној саобраћајној несрећи која се данас догодила, а ученицима који су повријеђени желимо брз опоравак. У договору с директором школе, кризни тим Министарства науке и образовања за пружање психолошке подршке упућен је у Основну школу Даљ, како би се свим ученицима и њиховим родитељима пружила адекватна помоћ. У контакту сам с Министарством унутарњих послова и министром Божиновићем. Мој тим интензивно прати ситуацију.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зворник

07.06.2019 14:20

Саучесце породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

07.06.2019 19:36

Добре дусе дјеције.Посли на море,а заврсили тако стравицно.Нека их андјели цувају.Искрено сауцесце породицама.

Name

Цј

08.06.2019 03:55

О БОЗЕ МИЛИ ЗАСТИТИ ДЈЕЦУ ОД ТАКВОГ ЗЛА ДУСЕ НЕДУЗНЕ КОЈА ТУГА НИСТА ВИСЕ НИ РИЈЦ

ОДГОВОРИТЕ