Пашалић добитник Бетине награде

Синиша Пашалић, фотограф “ЕуроБлица” и портала Српскаинфо, добитник је награде агенције Бета за најбољу фотографију у 2019. по избору публике.  

Република Српска 07.06.2019 | 07:25
Пашалић добитник Бетине награде
Највише гласова добила је његова фотографија “Давор Драгичевић”, на којој се види отац убијеног Давида како на бањалучком Тргу Крајине, гдје су мјесецима тражени правда и истина, држи високо подигнуту песницу.

Пашалић је примио награду у Галерији “Артгет” Културног центра Београда, приликом свечаног отварања изложбе “Бетина фотографија године”.

У гласању посредством друштвене мреже Фејсбук учествовало је више од 7.500 људи, а првонаградјени рад добио је 2.382 гласа.



Прва награда за најбољи рад по одлуци стучног жирија припала је фоторепортеру Владимиру Живојиновићу за фотографију “Мајке”.

Другу награду добио је Марко Рисовић, фоторепортер “Натионал Геограпхиц Србија”, за фотографију под насловом “Пилларс оф демоцрацy”.

Трећу награду добио је фоторепортер Тањуга Сава Радовановић за фотографију “Будућност Србије”. 

Главни и одговорни уредник агенције Бета Драган Јањић рекао је на отварању изложбе да интересовање за овај конкурс расте, те да је ове године, у којој Бета обиљежава свој важан јубилеј, 25 година од оснивања, радове пријавило 79 аутора из 8 земаља региона, са укупно 294 фотографије.

– Ово је регионални конкурс, сваке године стиже нам велики број радова колега из практично свих држава региона, чиме показујемо да квалитетан професионални рад није и не смије да буде омеђен државним границама или политичким ставовима – додао је Јањић.

Ово је 16. конкурс “Бетина фотографија године”, а додијељене су укупно 4 награде, једна награда публике и три награде за фотографије које је стручни жири оцијенио као најбоље.

На изложби у Културном центру Београда, која ће трајати до 26. јуна, могу се видјети укупно 44 фотографија с конкурса, укључујући и четири најбоља рада по избору публике и стручног жирија.

Стручни жири “Бетина фотографија године 2019” чинили су историчарка умјетности Милена Марјановић и фотографи Ненад Петровић и Имре Сабо.

(Српскаинфо/бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вјеруј

07.06.2019 07:07

Браво!

ОДГОВОРИТЕ