Pašalić dobitnik Betine nagrade

Siniša Pašalić, fotograf “EuroBlica” i portala Srpskainfo, dobitnik je nagrade agencije Beta za najbolju fotografiju u 2019. po izboru publike.  

Republika Srpska 07.06.2019 | 07:25
Pašalić dobitnik Betine nagrade
Najviše glasova dobila je njegova fotografija “Davor Dragičević”, na kojoj se vidi otac ubijenog Davida kako na banjalučkom Trgu Krajine, gdje su mjesecima traženi pravda i istina, drži visoko podignutu pesnicu.

Pašalić je primio nagradu u Galeriji “Artget” Kulturnog centra Beograda, prilikom svečanog otvaranja izložbe “Betina fotografija godine”.

U glasanju posredstvom društvene mreže Fejsbuk učestvovalo je više od 7.500 ljudi, a prvonagradjeni rad dobio je 2.382 glasa.Prva nagrada za najbolji rad po odluci stučnog žirija pripala je fotoreporteru Vladimiru Živojinoviću za fotografiju “Majke”.

Drugu nagradu dobio je Marko Risović, fotoreporter “National Geographic Srbija”, za fotografiju pod naslovom “Pillars of democracy”.

Treću nagradu dobio je fotoreporter Tanjuga Sava Radovanović za fotografiju “Budućnost Srbije”. 

Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić rekao je na otvaranju izložbe da interesovanje za ovaj konkurs raste, te da je ove godine, u kojoj Beta obilježava svoj važan jubilej, 25 godina od osnivanja, radove prijavilo 79 autora iz 8 zemalja regiona, sa ukupno 294 fotografije.

– Ovo je regionalni konkurs, svake godine stiže nam veliki broj radova kolega iz praktično svih država regiona, čime pokazujemo da kvalitetan profesionalni rad nije i ne smije da bude omeđen državnim granicama ili političkim stavovima – dodao je Janjić.

Ovo je 16. konkurs “Betina fotografija godine”, a dodijeljene su ukupno 4 nagrade, jedna nagrada publike i tri nagrade za fotografije koje je stručni žiri ocijenio kao najbolje.

Na izložbi u Kulturnom centru Beograda, koja će trajati do 26. juna, mogu se vidjeti ukupno 44 fotografija s konkursa, uključujući i četiri najbolja rada po izboru publike i stručnog žirija.

Stručni žiri “Betina fotografija godine 2019” činili su istoričarka umjetnosti Milena Marjanović i fotografi Nenad Petrović i Imre Sabo.

(Srpskainfo/beta)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vjeruj

07.06.2019 09:07

Bravo!

ODGOVORITE