ЛН: Убједљив пораз одбојкашица Србије!

Женска одбојкашка репрезентација Србије изгубиле је у Кортрајку од Белгије са 3-0 у сетовима у трећој утакмици трећег викенда Лиге нација.  Пораз Србије у Белгији, не иде нам се на Ф6! Наша репрезентација све даља од пласмана на завршни турнир!

Остали спортови 06.06.2019 | 23:08
ЛН: Убједљив пораз одбојкашица Србије!
Лекција од Белгије, убедљив пораз Србије! Српкиње поражена од Белгије 3:0 у завршном мечу трећег викедна Лиге нација.

Одојкашице Белгије славиле су победу против фаворизованог противника – по сетовима резултатом 25:21, 25:21 и 25:14 после сат и 53 минута игре.

У прва два сета Белгијанке су биле боље, а Србија је успела да дође до 21 у оба наврата.

У трећем делу игре нашим одбојкашицама десио се потпуни колапс, па су успеле да освоје свега 14 поена.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Ана Бјелица са 11 поена, док је осам уписала Маја Алексић.

Селекцију Белгије предводила је Брит Херботса са 24 поена, док је 13 постигла Селин ван Гестел.

Србија и Белгија налазе се на деоби осмог места Лиге нација са по пет победа и четири пораза.

Корак напред, па назад…

После убедљиве игре и победе (ако не рачунамо први сет) против Русије, одбојкашице Србије доживеле су тежак пораз од Белгије у трећем мечу трећег викенда Лиге нација, чији је домаћин био Кортрјак.

Домаћин је заслужено освојио максималан број бодова савладавши светске првакиње 3:0 (25:21, 25:21, 25:14).

Белгија и Србија на табели сада имају исти скор – пет победа и по четири пораза. Исти резултат после девет одиграних утакмица имају још Јапан и Доминиканска Република.

Репрезентација Србије турнир Лиге нација у Белгији играла је у подмлађеном саставу, а екипу је привремено водио Бранко Ковачевић.

После победа над Русијом и Пољском, ослабљена селекција светских и европских шампионки је лако положила оружје пред домаћом селекцијом. Треба истаћи да је Србија на овом турниру била без селектора Зорана Терзића, али и скоро комплетне прве поставе са Светског првенства пошто нису играле Тијана Бошковић, Бранкица Михајловић, Милена Рашић, Стефана Вељковић... Тако да су и ове две победе веће изненађење од вечерашњег пораза.

Нико од резервиста вечерас није искористио шансу. Најефикаснија је била Ана Бјелица са 11 освојених поена, док је Маја Алексић освојила осам. Са овим поразом, Србија је пала на осмо место на табели, а подсетимо да пет најбоље пласираних тимова иде на завршни турнир у Кини.

Наша репрезентација и даље има теоретску шансу да се пласира међу пет, али је питање да ли је то уопште и циљ. До краја су остала још два „викенда“ са по три меча. Србија наредне недеље путује на турнир у Јапан где ће јој ривали бити домаћин, Тајланд и Бразил, док се последњи шести „викенд“ игра у Кини где нас поред домаће селекције очекују још Бугарска и Немачка.



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар