LN: Ubjedljiv poraz odbojkašica Srbije!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubile je u Kortrajku od Belgije sa 3-0 u setovima u trećoj utakmici trećeg vikenda Lige nacija.  Poraz Srbije u Belgiji, ne ide nam se na F6! Naša reprezentacija sve dalja od plasmana na završni turnir!

Ostali sportovi 06.06.2019 | 23:08
LN: Ubjedljiv poraz odbojkašica Srbije!
Lekcija od Belgije, ubedljiv poraz Srbije! Srpkinje poražena od Belgije 3:0 u završnom meču trećeg vikedna Lige nacija.

Odojkašice Belgije slavile su pobedu protiv favorizovanog protivnika – po setovima rezultatom 25:21, 25:21 i 25:14 posle sat i 53 minuta igre.

U prva dva seta Belgijanke su bile bolje, a Srbija je uspela da dođe do 21 u oba navrata.

U trećem delu igre našim odbojkašicama desio se potpuni kolaps, pa su uspele da osvoje svega 14 poena.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Ana Bjelica sa 11 poena, dok je osam upisala Maja Aleksić.

Selekciju Belgije predvodila je Brit Herbotsa sa 24 poena, dok je 13 postigla Selin van Gestel.

Srbija i Belgija nalaze se na deobi osmog mesta Lige nacija sa po pet pobeda i četiri poraza.

Korak napred, pa nazad…

Posle ubedljive igre i pobede (ako ne računamo prvi set) protiv Rusije, odbojkašice Srbije doživele su težak poraz od Belgije u trećem meču trećeg vikenda Lige nacija, čiji je domaćin bio Kortrjak.

Domaćin je zasluženo osvojio maksimalan broj bodova savladavši svetske prvakinje 3:0 (25:21, 25:21, 25:14).

Belgija i Srbija na tabeli sada imaju isti skor – pet pobeda i po četiri poraza. Isti rezultat posle devet odigranih utakmica imaju još Japan i Dominikanska Republika.

Reprezentacija Srbije turnir Lige nacija u Belgiji igrala je u podmlađenom sastavu, a ekipu je privremeno vodio Branko Kovačević.

Posle pobeda nad Rusijom i Poljskom, oslabljena selekcija svetskih i evropskih šampionki je lako položila oružje pred domaćom selekcijom. Treba istaći da je Srbija na ovom turniru bila bez selektora Zorana Terzića, ali i skoro kompletne prve postave sa Svetskog prvenstva pošto nisu igrale Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Milena Rašić, Stefana Veljković... Tako da su i ove dve pobede veće iznenađenje od večerašnjeg poraza.

Niko od rezervista večeras nije iskoristio šansu. Najefikasnija je bila Ana Bjelica sa 11 osvojenih poena, dok je Maja Aleksić osvojila osam. Sa ovim porazom, Srbija je pala na osmo mesto na tabeli, a podsetimo da pet najbolje plasiranih timova ide na završni turnir u Kini.

Naša reprezentacija i dalje ima teoretsku šansu da se plasira među pet, ali je pitanje da li je to uopšte i cilj. Do kraja su ostala još dva „vikenda“ sa po tri meča. Srbija naredne nedelje putuje na turnir u Japan gde će joj rivali biti domaćin, Tajland i Brazil, dok se poslednji šesti „vikend“ igra u Kini gde nas pored domaće selekcije očekuju još Bugarska i Nemačka.



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar