Српкиње на Свјетском првенству!

Женска рукометна репрезентације Србије пласирала се на Светско првенство у Јапану!

Остали спортови 06.06.2019 | 21:35
Српкиње на Свјетском првенству!
Рукометашице Србије доживеле су пораз од Пољакиња у реваншу резултатом 30:27, али су прошле на СП због убедљивије победе у првом мечу (33:19).

Српкиње су растерећеније ушле у меч и одиграле "колико је било довољно" како би се пласирале на Светско првенство.

Наше репрезентативке имале су два гола предности на полувремену. Држале су контролу и углавном водели, не дозвољавајући противницама да дођу до преокрета и огромне разлике која им је била потребна.

Пољска је на самом крају меча дошла до преокрета и победе, али недовољне да остваре тријумф у двомечу.

Најефикаснија у српском тиму била је капитен Катарина Крпеж-Шлезак са осам голова.

Светско првенство у Јапану почеће 30. новембра и трајаће до 15. децембра.

На тај начин, најбоље српске рукометашице су остала у трци за пласман на Олимпијске Игре које ће се у лето 2020. одржати у Токију.

Рутинском партијом против Пољске, Српкиње су одбраниле +14 из прве утакмице у Зрењанину (33:19), а мало опуштање на крају омогућило је Пољакињама да забележе победу 30:27 (12:14).

Водиле су изабранице селектора Љубомира Обрадовића до 58. минута, у појединим тренуцима и са четири гола, да би домаћи састав у Лубину серијом 4:0 преокренуо резултат у своју корист и донекле обрадовао публику.

Најефикаснија у српском тиму била је Катарина Крпеж Шлезак са осам голова.

Пласманом на турнир који ће бити одржан у Кумамотоу настављен је континуитет учествовања на великим такмичењима започет 2012. године на Европском првенству у Србији. СП 2019 биће осмо велико такмичење у низу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар