Srpkinje na Svjetskom prvenstvu!

Ženska rukometna reprezentacije Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Japanu!

Ostali sportovi 06.06.2019 | 21:35
Srpkinje na Svjetskom prvenstvu!
Rukometašice Srbije doživele su poraz od Poljakinja u revanšu rezultatom 30:27, ali su prošle na SP zbog ubedljivije pobede u prvom meču (33:19).

Srpkinje su rasterećenije ušle u meč i odigrale "koliko je bilo dovoljno" kako bi se plasirale na Svetsko prvenstvo.

Naše reprezentativke imale su dva gola prednosti na poluvremenu. Držale su kontrolu i uglavnom vodeli, ne dozvoljavajući protivnicama da dođu do preokreta i ogromne razlike koja im je bila potrebna.

Poljska je na samom kraju meča došla do preokreta i pobede, ali nedovoljne da ostvare trijumf u dvomeču.

Najefikasnija u srpskom timu bila je kapiten Katarina Krpež-Šlezak sa osam golova.

Svetsko prvenstvo u Japanu počeće 30. novembra i trajaće do 15. decembra.

Na taj način, najbolje srpske rukometašice su ostala u trci za plasman na Olimpijske Igre koje će se u leto 2020. održati u Tokiju.

Rutinskom partijom protiv Poljske, Srpkinje su odbranile +14 iz prve utakmice u Zrenjaninu (33:19), a malo opuštanje na kraju omogućilo je Poljakinjama da zabeleže pobedu 30:27 (12:14).

Vodile su izabranice selektora Ljubomira Obradovića do 58. minuta, u pojedinim trenucima i sa četiri gola, da bi domaći sastav u Lubinu serijom 4:0 preokrenuo rezultat u svoju korist i donekle obradovao publiku.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Katarina Krpež Šlezak sa osam golova.

Plasmanom na turnir koji će biti održan u Kumamotou nastavljen je kontinuitet učestvovanja na velikim takmičenjima započet 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Srbiji. SP 2019 biće osmo veliko takmičenje u nizu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar