"Новак већ има план како да побиједи Надала!"

Стратешки аналитичар у тиму Новака Ђоковића, Крег О'Шенеси каже да најбољи тенисер света већ има стратегију за евентуално финале са Надалом у Паризу.

Тенис 06.06.2019 | 20:07
"Новак већ има план како да побиједи Надала!"
Наравно, уколико до њега дође, пошто Новака очекују још једна потенцијална препреке на путу до новог окршаја са великим ривалом из Шпаније.

О'Шенеси који је направио сјајну аланизу уочи финала Аустралијан Опена у ком је Ђоковић био доминантан против Надала, каже да и сада има спремљену тактику.

"Чак 75 одсто ствари се неће променити када Новак игра против Рафе у Вимблдону, Аустралији или у Паризу. Тих преосталих 25 одсто је другачије и одговара томе шта они тренутно раде у Паризу", каже О'Шенеси.

Он је појаснио структуру те разлике када се игра на Ролан Гаросу.

"Можда Надал игра са више спина, или једноставно дубље шаље лоптицу. Мој посао је да нађем шта он ради у тих 25 одсто ситуација и самим тим шта Новак треба да ради да га победи. У случају да дође до тог финала, бићемо спремни", поручио је О'Шенеси.

Он каже да је предвидео да ће Новак лако победити Надала у Мелбурну.

"Рафа је играо веома добро током турнира, али и ја сам добро одрадио свој домаћи задатак. Он је јако добро знао где је противник најслабији. Рафа има слабости у одређеним областима, али морате добро да се удубите у њих јер оне нису толико очигледне. Знао сам шта ће се тада догодити. Понекад ме само питају шта ће се догидити и ја кажем, Ђоковић ће победити у три сета'. За тај меч сам посебно био сигуран да ће се завршити на тај начин. Функционисало је како сам очекивао. После првог гема у финалу, рекао сам, готово је, победили смо", закључио је О'Шенеси.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па

07.06.2019 09:28

замоли бих анслитицаре нека не баксузорају сацекајмо па це мо видјети ста це се догодити јер када би били унсприједсигурни финале се неби требало ни играти зато молим мало стрпљења.

ОДГОВОРИТЕ