Процурио снимак о Венецуели

Аудио снимак, у којем државни секретар САД Мајк Помпео говори о напорима да се уједини опозиција у Венецуели, наводно је процурио и достављен "Wасхингтон посту"

Свијет 06.06.2019 | 15:07
Процурио снимак о Венецуели
У снимку који је настао током састанка Помпеа и јеврејских лидера, амерички државни секретар наводи да се тај задатак показао као "ђаволски тешка" намјера, јер су чланови опозиције Венецуеле фокусирани на своје личне интересе, умјесто на заједнички проблем.

"Напори да се опозиција уједини у заједнички фронт против Мадура није питање актуелно 'протеклих мјесеци', према наводима Помпеа. То се дешава од кад је он постао директор ЦИА-е, одмах након Трампове заклетве.

"Од кад сам постао директор ЦИА-е, то је нешто што је било у фокусу онога што предсједник Доналд Трамп покушава да уради", рекао је Помпео.

"Чим Мадуро оде, сви ће подићи руке и говорити 'Узмите мене, ја сам сљедећи предсједник Венецуеле'. То је више од 40 људи који вјерују да су они законити наследници Мадура", наводно изговара Помпео.

''Он (Мадуро) не вјерује Венецуелцима. Не кривим га. И не треба. Они су ковали завјеру против њега. Нажалост, ковали су завјеру против себе", каже Мајк Помпео, преноси "Руссиа Тодаy".

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

не ремсе

06.06.2019 17:00

То је та.Америка зло актуелног свијета. Нестаце и они у теском рату кад тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

06.06.2019 19:16

боље ти је да гледаш што прије да ријешаваш актуелне проблеме са комарцима.. немој ти да бринеш за смак свијета... довољан је Чернобил од Руса јер да није било УСА сад би била нуклеарна катастрофа а русије неби било...

Name

За "изралеца"

07.06.2019 05:41

Знаш ли ти паметњаковићу гдје се уопште налази Чернобил?