Procurio snimak o Venecueli

Audio snimak, u kojem državni sekretar SAD Majk Pompeo govori o naporima da se ujedini opozicija u Venecueli, navodno je procurio i dostavljen "Washington postu"

Svijet 06.06.2019 | 15:07
Procurio snimak o Venecueli
U snimku koji je nastao tokom sastanka Pompea i jevrejskih lidera, američki državni sekretar navodi da se taj zadatak pokazao kao "đavolski teška" namjera, jer su članovi opozicije Venecuele fokusirani na svoje lične interese, umjesto na zajednički problem.

"Napori da se opozicija ujedini u zajednički front protiv Madura nije pitanje aktuelno 'proteklih mjeseci', prema navodima Pompea. To se dešava od kad je on postao direktor CIA-e, odmah nakon Trampove zakletve.

"Od kad sam postao direktor CIA-e, to je nešto što je bilo u fokusu onoga što predsjednik Donald Tramp pokušava da uradi", rekao je Pompeo.

"Čim Maduro ode, svi će podići ruke i govoriti 'Uzmite mene, ja sam sljedeći predsjednik Venecuele'. To je više od 40 ljudi koji vjeruju da su oni zakoniti naslednici Madura", navodno izgovara Pompeo.

''On (Maduro) ne vjeruje Venecuelcima. Ne krivim ga. I ne treba. Oni su kovali zavjeru protiv njega. Nažalost, kovali su zavjeru protiv sebe", kaže Majk Pompeo, prenosi "Russia Today".

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ne remse

06.06.2019 19:00

To je ta.Amerika zlo aktuelnog svijeta. Nestace i oni u teskom ratu kad tad.

ODGOVORITE
Name

izraelac

06.06.2019 21:16

bolje ti je da gledaš što prije da riješavaš aktuelne probleme sa komarcima.. nemoj ti da brineš za smak svijeta... dovoljan je Černobil od Rusa jer da nije bilo USA sad bi bila nuklearna katastrofa a rusije nebi bilo...

Name

Za "izraleca"

07.06.2019 07:41

Znaš li ti pametnjakoviću gdje se uopšte nalazi Černobil?