ЕП: "Змајеви" започели "Операцију Бјелорусија"!

Рукометна репрезентација БиХ окупила се у Тузли, гдје ће се припремати за сусрет 5. кола квалификација за Европско првенство 2020. године против Бјелорусије, који ће бити одигран у дворани "Мејдан" 12. јуна (20. 00 сати).

Остали спортови 07.06.2019 | 08:00
ЕП: "Змајеви" започели "Операцију Бјелорусија"!
Селектору Билалу Шуману јавило се двадесетак рукометаша, неколицина ће се репрезентацији прикључити накнадно, док ће због повреда изостати четворица играча.

Играчи који наступају у Њемачкој тек у понедјељак увече ће се придружити репрезентацији.

"Због повреда неће играти Владимир Врањеш, Марко Тарабокија, Марин Вегар и Томислав Нуић. Позвали смо два нова играча, Сашу Пуљизевића (30, средњи бек, Риихимаен Цоцкс, Финска) и Гафара Хаџиомеровића (29, кружни нападач, Цсургои, Мађарска). Радићемо два пута дневно, осим на дан утакмице, у којој очекујемо побједу и добру позицију уочи жријебања група за ЕП. У сваком случају, није нам циљ само групна фаза, него да прођемо у други круг", изјавио је селектор Билал Шуман.

Репрезентација је припреме почела раније него обично, што указује на пажњу коју бх. селекција придаје сусрету с јаком екипом Бјелорусије.

"Ово нам је најбитнија утакмица у квалификацијама. Ако побиједимо, сигурно смо на Европском првенству. Морамо се максимално фокусирати на меч и добро се припремити, посебно у главама, јер је крај сезоне и многи играчи су се опустили. Желимо се побједом одужити навијачима који нас увијек сјајно бодре", рекао је Сењамин Бурић.

Послије краће паузе због повреде, у репрезентацији је поново Ален Овчина, рођени Тузлак, који ће имати посебну подршку навијача у "Мејдану".

"Важно је да побиједимо Бјелорусију и да се пласирамо на Европско првенство, а не да чекамо исход осталих утакмица. Неће бити лако, али уз помоћ публике и добру игру мислим да можемо остварити побједу", рекао је Овчина.

Посљедњи су се "змајевима" прикључили капитен Никола Прце и Иван Карачић.

Видно су били расположени, али синоћ нису изашли на паркет мале дворане "Мејдана", гдје су се остали играчи загријавали под надзором професора Муриса Ђуга, а затим су "разгибавање" наставили играјући мали фудбал.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар