EP: "Zmajevi" započeli "Operaciju Bjelorusija"!

Rukometna reprezentacija BiH okupila se u Tuzli, gdje će se pripremati za susret 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Bjelorusije, koji će biti odigran u dvorani "Mejdan" 12. juna (20. 00 sati).

Ostali sportovi 07.06.2019 | 08:00
EP: "Zmajevi" započeli "Operaciju Bjelorusija"!
Selektoru Bilalu Šumanu javilo se dvadesetak rukometaša, nekolicina će se reprezentaciji priključiti naknadno, dok će zbog povreda izostati četvorica igrača.

Igrači koji nastupaju u Njemačkoj tek u ponedjeljak uveče će se pridružiti reprezentaciji.

"Zbog povreda neće igrati Vladimir Vranješ, Marko Tarabokija, Marin Vegar i Tomislav Nuić. Pozvali smo dva nova igrača, Sašu Puljizevića (30, srednji bek, Riihimaen Cocks, Finska) i Gafara Hadžiomerovića (29, kružni napadač, Csurgoi, Mađarska). Radićemo dva puta dnevno, osim na dan utakmice, u kojoj očekujemo pobjedu i dobru poziciju uoči žrijebanja grupa za EP. U svakom slučaju, nije nam cilj samo grupna faza, nego da prođemo u drugi krug", izjavio je selektor Bilal Šuman.

Reprezentacija je pripreme počela ranije nego obično, što ukazuje na pažnju koju bh. selekcija pridaje susretu s jakom ekipom Bjelorusije.

"Ovo nam je najbitnija utakmica u kvalifikacijama. Ako pobijedimo, sigurno smo na Evropskom prvenstvu. Moramo se maksimalno fokusirati na meč i dobro se pripremiti, posebno u glavama, jer je kraj sezone i mnogi igrači su se opustili. Želimo se pobjedom odužiti navijačima koji nas uvijek sjajno bodre", rekao je Senjamin Burić.

Poslije kraće pauze zbog povrede, u reprezentaciji je ponovo Alen Ovčina, rođeni Tuzlak, koji će imati posebnu podršku navijača u "Mejdanu".

"Važno je da pobijedimo Bjelorusiju i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a ne da čekamo ishod ostalih utakmica. Neće biti lako, ali uz pomoć publike i dobru igru mislim da možemo ostvariti pobjedu", rekao je Ovčina.

Posljednji su se "zmajevima" priključili kapiten Nikola Prce i Ivan Karačić.

Vidno su bili raspoloženi, ali sinoć nisu izašli na parket male dvorane "Mejdana", gdje su se ostali igrači zagrijavali pod nadzorom profesora Murisa Đuga, a zatim su "razgibavanje" nastavili igrajući mali fudbal.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar