Харадинај има услов за дијалог

Косовски премијер Рамуш Харадинај не одустаје од става да споразум Београда и Приштине треба да резултира признањем независности Косова у постојећим границама.

Свијет 06.06.2019 | 13:28
Харадинај има услов за дијалог
Харадинај је то написао на свом профилу на Фејсбуку након разговора са немачким парламентарцима у Берлину, где се налази у једнодневној посети.

"Са немачким посланицима разговарао сам о укупном развоју ситуације у земљи и региону, о блиској сарадњи између Косова и Немачке и процесу дијалога са Србијом. Изразио сам став да је Косово за дијалог, за постизање свеобухватног споразума који треба да резултира признањем у постојећим границама", написао је Харадинај.

Навео је и да је у разговору са посланицима Бундестага поновио да су грађани Косова једини у региону Западног Балкана који не уживају слободно кретање због визног режима и да, како је рекао, с правом очекује да Немачка доринесе позитивном развоју овог процеса.

"Улога Немачке државе била је и остаје моћна за унутрашњу и спољну консолидацију наше земље и тренутно смо на врхунцу билатералних односа са Немачком", навео је Харадинај.

Иначе, Харадинај је у Берлину разговарао са члановима парламентарне групе за југоисточну Европу Бундестага, Јосипом Јуратовићем, Незахатом Барадариј из СПД, Фридрићом Остендорфом...

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цути

06.06.2019 11:44

Злоцинац. Ваљда албански народ има некога нормалног!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.06.2019 14:19

Нема сви су идиоти

Name

Парламентарци

06.06.2019 12:21

Ским се састао? са парламентарцима као сто јеСтевандиц код нас.Немају кила да назив улице промјене а камоли ста другу па се састају са трецеразреним политицарима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

06.06.2019 20:09

Данас сам цитао да је примљен од Меркел и то уз највеце дрзавне поцасти црвени тепих је газио Харадинај.За нас је злоцинац и идиот,али пласим се да ни ми немамо ниста боље.