Haradinaj ima uslov za dijalog

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ne odustaje od stava da sporazum Beograda i Prištine treba da rezultira priznanjem nezavisnosti Kosova u postojećim granicama.

Svijet 06.06.2019 | 13:28
Haradinaj ima uslov za dijalog
Haradinaj je to napisao na svom profilu na Fejsbuku nakon razgovora sa nemačkim parlamentarcima u Berlinu, gde se nalazi u jednodnevnoj poseti.

"Sa nemačkim poslanicima razgovarao sam o ukupnom razvoju situacije u zemlji i regionu, o bliskoj saradnji između Kosova i Nemačke i procesu dijaloga sa Srbijom. Izrazio sam stav da je Kosovo za dijalog, za postizanje sveobuhvatnog sporazuma koji treba da rezultira priznanjem u postojećim granicama", napisao je Haradinaj.

Naveo je i da je u razgovoru sa poslanicima Bundestaga ponovio da su građani Kosova jedini u regionu Zapadnog Balkana koji ne uživaju slobodno kretanje zbog viznog režima i da, kako je rekao, s pravom očekuje da Nemačka dorinese pozitivnom razvoju ovog procesa.

"Uloga Nemačke države bila je i ostaje moćna za unutrašnju i spoljnu konsolidaciju naše zemlje i trenutno smo na vrhuncu bilateralnih odnosa sa Nemačkom", naveo je Haradinaj.

Inače, Haradinaj je u Berlinu razgovarao sa članovima parlamentarne grupe za jugoistočnu Evropu Bundestaga, Josipom Juratovićem, Nezahatom Baradarij iz SPD, Fridrićom Ostendorfom...

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Cuti

06.06.2019 11:44

Zlocinac. Valjda albanski narod ima nekoga normalnog!?

ODGOVORITE
Name

Re

06.06.2019 14:19

Nema svi su idioti

Name

Parlamentarci

06.06.2019 12:21

Skim se sastao? sa parlamentarcima kao sto jeStevandic kod nas.Nemaju kila da naziv ulice promjene a kamoli sta drugu pa se sastaju sa trecerazrenim politicarima

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

06.06.2019 20:09

Danas sam citao da je primljen od Merkel i to uz najvece drzavne pocasti crveni tepih je gazio Haradinaj.Za nas je zlocinac i idiot,ali plasim se da ni mi nemamo nista bolje.