Традиционалном медицином против упорног кашља

Чајеве, сирупе и друге биљне препарате, заговорници традиционалне медицине сматрају изузетно делотворним лековима против упорног и досадног кашља, ма које врсте.

Здравље 06.06.2019 | 10:59
Традиционалном медицином против упорног кашља
Чајеве, сирупе и друге биљне препарате, заговорници традиционалне медицине сматрају изузетно делотворним лековима против упорног и досадног кашља, ма које врсте. Међутим, овај начин лечења треба привремено да се користи за ублажавање тегоба. Уколико дуго траје, коначни суд о природи и пореклу кашља треба да да лекар, зато што може да га узрокује пушење, астма и друге алергије, ослабљено срце, чак и на карцином плућа.

Сируп од шаргарепе и меда може да буде врло ефикасан, уколико дневно узимате 3-4 кашике. За припрему сирупа очистите 500 г шаргарепе, исеците је на колутове и залијте водом, таман толико да је прекријете. Прокувајте док не омекша. Кувану је пропасирајте виљушком или у блендеру. Вода у којој се шаргарепа кувала не бацајте, већ оставите да се прохлади. У прохлађену воду додајте 3-4 кашике меда, промешајте и сједините са пропасираном шаргарепом. Овако спремљен сируп чувајте у стакленој посуди на хладном.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар