Гаћиновић: Што их не бисмо напали од 1. минута?!

"Имамо одличан офанзивни потенцијал у екипи", рекао је репрезентативац Србије пред утакмицу са Украјином у гостима.

Фудбал 06.06.2019 | 22:30
Гаћиновић: Што их не бисмо напали од 1. минута?!
Фудбалска репрезентација Србије, у петак увече у Лавову игра против Украјине и покушаће позитивним резултатом да "потврди" реми из Лисабона на старту квалификација за Европско првенство.

Екипа селектора Младена Крстајића већ осам утакмица не зна за пораз, а момци "зраче" оптимизмом пред једно од најтежих гостовања у овом циклусу.

"Нисам знао за податак да од Светског првенства у Русији нисмо изгубили ниједан меч. То може да нам улије огромно самопоуздање и надам се да ћемо ту фантастичну серију наставити и после Украјине", рекао је у интервјуу за Анадолију српски репрезентативац Мијат Гаћиновић.

Момак који је у млађим категоријама освајао европско и светско злато са "орлићима", верује да ће са сениорском селекцијом - за почетак - добити прилику да игра на великим такмичењима.

"СКОКНЕМ ДО ИБИЦЕ, ТРЕБИЊЕ НАЈЛЕПШЕ У БИХ"

Ас Ајнтрахта из Франкфурта није се нашао на Крстајићевом списку путника на Светско првенство у Русији прошле године.

"Свака утакмица у овим квалификацијама носи са собом епитет најважније. Морамо да се вратимо са добрим резултатом, односно са сва три бода. Играћемо своју игру и покушаћемо да нападнемо противника. Имамо одличан офанзивни потенцијал у екипи и не видим зашто од првог минута не бисмо кренули да дамо гол", рекао је Гаћиновић.

"Не треба никога да се плашимо. Ето, нисам знао ни за тај податак да до сада ниједном нисмо победили Украјину. То не треба ни да нас интересује. Можда ни са Португалом у прошлости нисмо умели да изађемо на крај, али је ова генерација показала да може да се супротстави најјачим селекцијама на свету и да има квалитет за Европско првенству", каже Гаћиновић.

СРЈ/СЦГ/Србија - Украјина 0-0-5 (1:9)

2:0 / 17. 05. 2002. / турнир Лобановски, Москва
2:1 / 17. 08. 2005. / турнир Лобановски, Кијев
2:0 / 26. 03. 2008. / пријатељска, Кијев
1:0 / 11. 02. 2009. / пријатељска, Никозија
2:0 / 15. 11. 2016. / пријатељска, Харков

Украјина и Србија су на старту квалификација у марту, у размаку од три дана, забележиле ремије у Лисабону и пореметиле планове првом фавориту групе, актуелном шампиону Европе, Португалији. Ипак, за разлику од "орлова" који су имали шансе и за победу, тврда и борбена екипа селектора Андрија Шевченка одиграла је "бункер" из ког готово да није ни покушавала да угрози Руија Патрисија.

"Нисам ја то тако видео. Радили смо ових дана анализу игре Украјине и запазио сам да су имали неколико веома опасних акција против Португала", рекао је Гаћиновић.

"Наравно, играли су против првог фаворита у групи и било је нормално да се не залећу и да буду опрезни. Врло су организовани и дисциплиновани, поштују договор из свлачионице и неће нам бити нимало лак противник. Шевченко их је сјајно селектирао и уиграо, из меча у меч доказује да није био само врхунски голгетер, већ да се врло добро сналази и на клупи репрезентације".

Гаћиновић већ сада зна на кога би требало обратити посебно пажњу у петак од 20.45.

"Мислим да нам највећа опасност прети од Јевхена Конопљанке. Добро га познајем пошто заједно наступамо у Бундеслиги. Он је окосница овог украјинског тима и могао би да нам направи много проблема. Није једини на кога треба обратити пажњу, али свакако да ћемо у одређеним ситуацијама морати да га удвајамо. Сада сам сазнао да Мораеш није у комбинацији за ову утакмицу и то нам је олакшавајућа околност, јер сам играо против њега ове сезоне на мечевима Ајнтрахт - Шахтјор и знам колико је квалитетан играч", наводи Гаћиновић.

Група Б

парови 3. кола (петак): Украјина - Србија 20.45, Литванија - Луксембург (20.45)

парови 4. кола (понедељак): Србија - Литванија 20.45

Табела: Украјина 4, Луксембург 3, Португалија 2, Србија (-1) 1, Литванија (-1) 0

Српски трио из Ајнтрахта није често био на окупу у сениорском тиму Србије, што због Крстајићевих одлука, што због повреда и суспензија, а када се догодило да су позвани и Филип Костић и Лука Јовић и Гаћиновић...

...један од њих постао је играч Реал Мадрида.

"Веома ми је драго због Луке што је постао члан једног од највећих клубова на свету. Експлодирао је ове сезоне и заслужено доспоо у фокус фудбалске јавности. Силно је мотивисан да на предстојећим утакмицама против Украјине и Литваније докаже да позив Реала није случајан. Срећан сам што смо сва тројица сада на окупу у репрезентацији", рекао је Гаћиновић.

"ТРЕБИЊЕ ЈЕ НАЈЛЕПШИ ГРАД У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ"

На питање о томе да ли очекује да сви буду и стартери...

"Зависи како ће да се намести на утакмици, али ако добијемо шансу, трудићемо се да покажемо свима колико добро функционишемо у клубу. Лука ће ми много недостајати у Франкфурту, али кад се понуди таква опција, не можете рећи 'не'. Да ли ће и мене повести у Реал? Неће. Ја остајем у Ајнтрахту", истиче Гаћиновић.

Мијат се присетио и дечачких дана које је провео у једном од најлепших места на простору бивше Југославије.

"Многи ме везују за Требиње, али не знају да сам рођен у Новом Саду. Тата је играо у Бечеју и тек када сам напунио шест година преселили смо се за Требиње. Тамо сам завршио основну и први разред средње школе, направио прве фудбалске кораке и после се вратио у Нови Сад", испричао је.

"Уживали смо у најобичнијим дечијим радостима, преко дана фудбал, увече жмурке. Били смо можда и последња генерација која је имала нормално детињство. Сећам се стадиона у Требињу и одлазака на утакмице Леотара. Били су и шампиони једне сезоне и то захваљујући играчима из Србије. Стојке је био несавладив на голу, Славољуб Ђорђевић непрелазан позади, а Пурке Стојановић и Паја Делибашић немилосрдни у шпицу. Жао ми је што је клуб пао на тако ниске гране. Требиње заслужује стабилног члана Премијер лиге. Фудбалери су раније долазили у Леотар искључиво да би осетили дражи најлепшег града у Босни и Херцеговини", каже Гаћиновић.

"СКОКНЕМ НА МИКОНОС И ИБИЦУ, НЕ ДАЉЕ..."

"Ајнтрахт је напаљен на Уно, Нинтендо и Марио Кар“, рекао је о омиљеним видео игрицама.

У карантину углавном "убија време" уз "Сонy Плаy статион", а у авиону уз књигу или карташку игру. Иначе, воли путовања.

"Максимално користим околност да је Франкфурт повезан директним авио линијама са читавим светом. Сваки слободан дан користим да одем до Милана или Барселоне, кад се пружи шанса одем на Миконос и Ибицу. Ништа даље од тога. Срећом, немам страх од летења за разлику од многих других фудбалера. Рецимо, Медојевић дрхти и боље да га не дирате све док авион не додирне писту", открио је Гаћиновић тајну бившег саиграча из Војводине.

Филм? Препорука?

"Брат је задужен за препоруке и ретко када погреши. Скоро смо гледали шпански 'Цонтратиемпо', лудило од филма. Ја сам га касније ширио даље и сви се одушеве када га погледају. Од домаћих, ’Кенгура’ носим свуда са собом и вртим га кад год ми се укаже прилика"

Аутор му је потом поставио и једно хипотетичко питање...

"Када би се снимао филм о Мијату Гаћиновићу, волео бих да Сергеј Трифуновић добије главну улогу. Тотално смо различитих карактера, али је врхунски глумац и лако би се трансформисао и прилагодио мом темпераменту. Волео сам и Глоговца, јер вуче корене из мог Требиња, а омиљена глумица ми је Наташа Нинковић", рекао је Гаћиновић, који је са саиграчима отпутовао у Украјину.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пронијените

07.06.2019 04:38

тренера, па це све добро ици. Јадни играци, муку муце са МК и ФсС.

ОДГОВОРИТЕ