Gaćinović: Što ih ne bismo napali od 1. minuta?!

"Imamo odličan ofanzivni potencijal u ekipi", rekao je reprezentativac Srbije pred utakmicu sa Ukrajinom u gostima.

Fudbal 06.06.2019 | 22:30
Gaćinović: Što ih ne bismo napali od 1. minuta?!
Fudbalska reprezentacija Srbije, u petak uveče u Lavovu igra protiv Ukrajine i pokušaće pozitivnim rezultatom da "potvrdi" remi iz Lisabona na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa selektora Mladena Krstajića već osam utakmica ne zna za poraz, a momci "zrače" optimizmom pred jedno od najtežih gostovanja u ovom ciklusu.

"Nisam znao za podatak da od Svetskog prvenstva u Rusiji nismo izgubili nijedan meč. To može da nam ulije ogromno samopouzdanje i nadam se da ćemo tu fantastičnu seriju nastaviti i posle Ukrajine", rekao je u intervjuu za Anadoliju srpski reprezentativac Mijat Gaćinović.

Momak koji je u mlađim kategorijama osvajao evropsko i svetsko zlato sa "orlićima", veruje da će sa seniorskom selekcijom - za početak - dobiti priliku da igra na velikim takmičenjima.

"SKOKNEM DO IBICE, TREBINJE NAJLEPŠE U BIH"

As Ajntrahta iz Frankfurta nije se našao na Krstajićevom spisku putnika na Svetsko prvenstvo u Rusiji prošle godine.

"Svaka utakmica u ovim kvalifikacijama nosi sa sobom epitet najvažnije. Moramo da se vratimo sa dobrim rezultatom, odnosno sa sva tri boda. Igraćemo svoju igru i pokušaćemo da napadnemo protivnika. Imamo odličan ofanzivni potencijal u ekipi i ne vidim zašto od prvog minuta ne bismo krenuli da damo gol", rekao je Gaćinović.

"Ne treba nikoga da se plašimo. Eto, nisam znao ni za taj podatak da do sada nijednom nismo pobedili Ukrajinu. To ne treba ni da nas interesuje. Možda ni sa Portugalom u prošlosti nismo umeli da izađemo na kraj, ali je ova generacija pokazala da može da se suprotstavi najjačim selekcijama na svetu i da ima kvalitet za Evropsko prvenstvu", kaže Gaćinović.

SRJ/SCG/Srbija - Ukrajina 0-0-5 (1:9)

2:0 / 17. 05. 2002. / turnir Lobanovski, Moskva
2:1 / 17. 08. 2005. / turnir Lobanovski, Kijev
2:0 / 26. 03. 2008. / prijateljska, Kijev
1:0 / 11. 02. 2009. / prijateljska, Nikozija
2:0 / 15. 11. 2016. / prijateljska, Harkov

Ukrajina i Srbija su na startu kvalifikacija u martu, u razmaku od tri dana, zabeležile remije u Lisabonu i poremetile planove prvom favoritu grupe, aktuelnom šampionu Evrope, Portugaliji. Ipak, za razliku od "orlova" koji su imali šanse i za pobedu, tvrda i borbena ekipa selektora Andrija Ševčenka odigrala je "bunker" iz kog gotovo da nije ni pokušavala da ugrozi Ruija Patrisija.

"Nisam ja to tako video. Radili smo ovih dana analizu igre Ukrajine i zapazio sam da su imali nekoliko veoma opasnih akcija protiv Portugala", rekao je Gaćinović.

"Naravno, igrali su protiv prvog favorita u grupi i bilo je normalno da se ne zaleću i da budu oprezni. Vrlo su organizovani i disciplinovani, poštuju dogovor iz svlačionice i neće nam biti nimalo lak protivnik. Ševčenko ih je sjajno selektirao i uigrao, iz meča u meč dokazuje da nije bio samo vrhunski golgeter, već da se vrlo dobro snalazi i na klupi reprezentacije".

Gaćinović već sada zna na koga bi trebalo obratiti posebno pažnju u petak od 20.45.

"Mislim da nam najveća opasnost preti od Jevhena Konopljanke. Dobro ga poznajem pošto zajedno nastupamo u Bundesligi. On je okosnica ovog ukrajinskog tima i mogao bi da nam napravi mnogo problema. Nije jedini na koga treba obratiti pažnju, ali svakako da ćemo u određenim situacijama morati da ga udvajamo. Sada sam saznao da Moraeš nije u kombinaciji za ovu utakmicu i to nam je olakšavajuća okolnost, jer sam igrao protiv njega ove sezone na mečevima Ajntraht - Šahtjor i znam koliko je kvalitetan igrač", navodi Gaćinović.

Grupa B

parovi 3. kola (petak): Ukrajina - Srbija 20.45, Litvanija - Luksemburg (20.45)

parovi 4. kola (ponedeljak): Srbija - Litvanija 20.45

Tabela: Ukrajina 4, Luksemburg 3, Portugalija 2, Srbija (-1) 1, Litvanija (-1) 0

Srpski trio iz Ajntrahta nije često bio na okupu u seniorskom timu Srbije, što zbog Krstajićevih odluka, što zbog povreda i suspenzija, a kada se dogodilo da su pozvani i Filip Kostić i Luka Jović i Gaćinović...

...jedan od njih postao je igrač Real Madrida.

"Veoma mi je drago zbog Luke što je postao član jednog od najvećih klubova na svetu. Eksplodirao je ove sezone i zasluženo dospoo u fokus fudbalske javnosti. Silno je motivisan da na predstojećim utakmicama protiv Ukrajine i Litvanije dokaže da poziv Reala nije slučajan. Srećan sam što smo sva trojica sada na okupu u reprezentaciji", rekao je Gaćinović.

"TREBINJE JE NAJLEPŠI GRAD U BOSNI I HERCEGOVINI"

Na pitanje o tome da li očekuje da svi budu i starteri...

"Zavisi kako će da se namesti na utakmici, ali ako dobijemo šansu, trudićemo se da pokažemo svima koliko dobro funkcionišemo u klubu. Luka će mi mnogo nedostajati u Frankfurtu, ali kad se ponudi takva opcija, ne možete reći 'ne'. Da li će i mene povesti u Real? Neće. Ja ostajem u Ajntrahtu", ističe Gaćinović.

Mijat se prisetio i dečačkih dana koje je proveo u jednom od najlepših mesta na prostoru bivše Jugoslavije.

"Mnogi me vezuju za Trebinje, ali ne znaju da sam rođen u Novom Sadu. Tata je igrao u Bečeju i tek kada sam napunio šest godina preselili smo se za Trebinje. Tamo sam završio osnovnu i prvi razred srednje škole, napravio prve fudbalske korake i posle se vratio u Novi Sad", ispričao je.

"Uživali smo u najobičnijim dečijim radostima, preko dana fudbal, uveče žmurke. Bili smo možda i poslednja generacija koja je imala normalno detinjstvo. Sećam se stadiona u Trebinju i odlazaka na utakmice Leotara. Bili su i šampioni jedne sezone i to zahvaljujući igračima iz Srbije. Stojke je bio nesavladiv na golu, Slavoljub Đorđević neprelazan pozadi, a Purke Stojanović i Paja Delibašić nemilosrdni u špicu. Žao mi je što je klub pao na tako niske grane. Trebinje zaslužuje stabilnog člana Premijer lige. Fudbaleri su ranije dolazili u Leotar isključivo da bi osetili draži najlepšeg grada u Bosni i Hercegovini", kaže Gaćinović.

"SKOKNEM NA MIKONOS I IBICU, NE DALJE..."

"Ajntraht je napaljen na Uno, Nintendo i Mario Kar“, rekao je o omiljenim video igricama.

U karantinu uglavnom "ubija vreme" uz "Sony Play station", a u avionu uz knjigu ili kartašku igru. Inače, voli putovanja.

"Maksimalno koristim okolnost da je Frankfurt povezan direktnim avio linijama sa čitavim svetom. Svaki slobodan dan koristim da odem do Milana ili Barselone, kad se pruži šansa odem na Mikonos i Ibicu. Ništa dalje od toga. Srećom, nemam strah od letenja za razliku od mnogih drugih fudbalera. Recimo, Medojević drhti i bolje da ga ne dirate sve dok avion ne dodirne pistu", otkrio je Gaćinović tajnu bivšeg saigrača iz Vojvodine.

Film? Preporuka?

"Brat je zadužen za preporuke i retko kada pogreši. Skoro smo gledali španski 'Contratiempo', ludilo od filma. Ja sam ga kasnije širio dalje i svi se oduševe kada ga pogledaju. Od domaćih, ’Kengura’ nosim svuda sa sobom i vrtim ga kad god mi se ukaže prilika"

Autor mu je potom postavio i jedno hipotetičko pitanje...

"Kada bi se snimao film o Mijatu Gaćinoviću, voleo bih da Sergej Trifunović dobije glavnu ulogu. Totalno smo različitih karaktera, ali je vrhunski glumac i lako bi se transformisao i prilagodio mom temperamentu. Voleo sam i Glogovca, jer vuče korene iz mog Trebinja, a omiljena glumica mi je Nataša Ninković", rekao je Gaćinović, koji je sa saigračima otputovao u Ukrajinu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pronijenite

07.06.2019 04:38

trenera, pa ce sve dobro ici. Jadni igraci, muku muce sa MK i FsS.

ODGOVORITE