Рафа и Роџер руше рекорде!

Годинама уназад, Роџер Федерер и Рафаел Надал исписују странице тениске историје. Тако је и у Паризу.

Тенис 06.06.2019 | 11:15
Рафа и Роџер руше рекорде!
Швајцарац и Шпанац, који ће, ако време дозволи у петак укрстити рекете по 39. пут, пласманом у полуфинале постугли су занимљиве резултате.

Надал је против Јапанца Кеија Нишикорија одиграо свој 94. меч на Ролан Гаросу, што је заиста импресиван податак, а још импресивнија чињеница да од тога има 92 победе!

Надал се на тај начин по укупном броју мечева у Паризу изједначио са бвившом великом шампионком, Немицом Штефи Граф која је на теренима у Булоњској шуми такође одиграла 94 меча и била је рекордер.

И још нешто, у мушком тенису није се догодило да тинејџер осваја Гренд слем титулу још од 2005. и Надалове победе баш у Паризу. То се јасно неће десити ни ове године, пошто је најмлађи преостали учесник у мушком синглу Александер Зверев са 22 године.

Ипак, чини се да је и Роџер Федерер ове године решио да обара неке рекорде. У четвртфиналу је победио Стана Вавринку и са 37 година постао најстарији учесник полуфинала још од 1968. године и Американца Рикарда "Пончо" Гонзалеса, који је тада имао 40 година.

Лепо што се тиче Федерера и Надала, одлична увертира за њихов дуго очекивани полуфинални спектакл, јер се у Паризу нису састали већ пуних осам година.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар