Шетња доприноси добром здрављу

Лекари је препоручују јер је делотворна за целокупан организам, а они који је редовно упражњавају могу да потврде колико је благотворна.

Здравље 06.06.2019 | 10:29
 Шетња доприноси добром здрављу
Заправо, само 30 минута шетње може да побољша бројне телесне функције, али и наше целокупно здравље.

Шетња од пола сата дневно побољшава расположење, смањује рану деменцију и ризик од Алцхајмерове болести, али и смањује ниво стреса и повећава ниво ендорфина.

Срце ће вам функционисати нормалније, снизићете високи крвни притисак и ниво холестерола и повећати циркулацију крви.

Осим тога, ваша плућа биће вам захвална, јер ћете шетњом побољшати дисање па ће се због бољег и дубљег дисања многи симптоми повезани са болестима плућа знатно умањити или потпуно нестати.

Иако можда звучи немогуће, шетњом можете да побољшати и вид. Наиме, шетња помаже у борби против глаукома и снижава очни притисак.

Шетњом ћете се лако изборити против проблема са пробавом, а уз то ћете смањити и ризик од рака дебелог цријева. Ваши мишићи ће постати чвршћи, изгубићете вишак килограма и побољшати покретљивост костију и зглобова.

Заборавите на болове у леђима, уколико се крећете више од 30 минута дневно, побољшаћете циркулацију, држање тела и флексибилност.

Шетња је добра уколико желите мир и неколико минута само за себе. Ова активност смириће ваш ум, смањити симптоме депресије и помоћи у смањивању осећаја слабости и исцрпљености.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар