Туча, драма, Шабац ''удавио'' Звезду за титулу!

Туча на трибини, драма у базену – Шабац потопио Звезду за историјску титулу! Ватерполисти Шапца нови су шампиони Србије, пошто су са 2-1 у серији савладали Црвену звезду.  Шабац слави "дуплу круну"! Ватерполисти Шапца нови су прваци Србије, након победе над Црвеном звездом у драматичној "мајсторици". Због туче на трибинама прекид у другој четвртини.  

Остали спортови 05.06.2019 | 23:20
Туча, драма, Шабац ''удавио'' Звезду за титулу!
У одлучујућем мечу у Шапцу, домаћи ватерполисти успели су да после драме и велике борбе дођу до историјски титуле – 10:9 (1:1, 4:3, 4:2, 1:3)

Меч је, између осталог, обележила и туча на трибини у другој четвртини, због које је дуел био прекинут више од петнаест минута.

Херој победе био је Рогач, који је на петнаест секунди до краја постигао одлучујући гол за велико славље на трибинама.

После зимус освојеног Купа Србије, у Шабац је стигла и титула првака државе!

Изабраници тренера Миодрага Мировића су пред крцатим трибинама Градског базена комплетирали "дуплу круну", тако што су у одлучујућој утакмици финала плеј-офа победили Црвену звезду.

После 8:5 у првом мечу и 7:5 за црвено-беле у реваншу, "мајсторица" је завршена резултатом 10:9 (1:1, 4:3, 4:2, 1:3).

Гол за победу и титулу постигао је Драгољуб Рогач 15 секунди пре краја, са играчем више.

Звезда је боље почела, имала је "плус два" (1:3), па онда пала у заостатак од 8:4 и 9:5, да би на 9:9 изједначио Душан Васић 55 секунди пре краја!

Ђорђе Вучинић предводио је Шабац са три поготка, а по два су постигли Алекса Петровски, Небојша Тохољ и Александар Ераковић.

У Звездиним редовима далеко најефикаснији је био Кристијан Шулц са четири гола. Вељко Танкосић био је троструки стрелац, док је Васић два пута затресао мрежу новог првака.

"Мајсторица" је одиграна у сјајној атмосфери, каква одавно није виђена на једном клупском ватерполо мечу у Србији. Ипак, велики улог утицао је да у једном тренутку, у другој четвртини, дође до туче на делу трибина где су били смештени навијачи Звезде!

Утакмица је морала да буде прекинута, а наставак је уследио после петнаестак минута, уз појачано присуство полиције.

Оба тима доста нервозно су ушла у утакмицу, што се видело и на семафору. Васић је био прецизан за Звезду, а Вучинић за Шабац и прва четвртина завршила се резултатом 1:1.

У другој деоници екипе су се распуцале. Вучинић је био веома расположен, у Звезди је погађао Шулц, а на паузу се отишло са резултатом 5:4 за домаћи састав. Друга четвртина је потрајала пола сата, пошто је био прекид од 15 минута, због нереда на трибинама.

Трећа четвртина испоставиће се кључна. Домаћи играчи су све погађали, предност је расла, а на крају се у последњих осам минута ушло с резултатом 9:6. Ипак, стегла се рука Шапчанима, док су се црвено-бели разиграли у 4/4.

На минут до краја резултат је био нерешен и Звезда је била веома близу преокрета. У том тренутку као херој се истакао Рогач, који је на 15 секунди до краја постигао гол за коначан резултат – 10:9.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар