Tuča, drama, Šabac ''udavio'' Zvezdu za titulu!

Tuča na tribini, drama u bazenu – Šabac potopio Zvezdu za istorijsku titulu! Vaterpolisti Šapca novi su šampioni Srbije, pošto su sa 2-1 u seriji savladali Crvenu zvezdu.  Šabac slavi "duplu krunu"! Vaterpolisti Šapca novi su prvaci Srbije, nakon pobede nad Crvenom zvezdom u dramatičnoj "majstorici". Zbog tuče na tribinama prekid u drugoj četvrtini.  

Ostali sportovi 05.06.2019 | 23:20
Tuča, drama, Šabac ''udavio'' Zvezdu za titulu!
U odlučujućem meču u Šapcu, domaći vaterpolisti uspeli su da posle drame i velike borbe dođu do istorijski titule – 10:9 (1:1, 4:3, 4:2, 1:3)

Meč je, između ostalog, obeležila i tuča na tribini u drugoj četvrtini, zbog koje je duel bio prekinut više od petnaest minuta.

Heroj pobede bio je Rogač, koji je na petnaest sekundi do kraja postigao odlučujući gol za veliko slavlje na tribinama.

Posle zimus osvojenog Kupa Srbije, u Šabac je stigla i titula prvaka države!

Izabranici trenera Miodraga Mirovića su pred krcatim tribinama Gradskog bazena kompletirali "duplu krunu", tako što su u odlučujućoj utakmici finala plej-ofa pobedili Crvenu zvezdu.

Posle 8:5 u prvom meču i 7:5 za crveno-bele u revanšu, "majstorica" je završena rezultatom 10:9 (1:1, 4:3, 4:2, 1:3).

Gol za pobedu i titulu postigao je Dragoljub Rogač 15 sekundi pre kraja, sa igračem više.

Zvezda je bolje počela, imala je "plus dva" (1:3), pa onda pala u zaostatak od 8:4 i 9:5, da bi na 9:9 izjednačio Dušan Vasić 55 sekundi pre kraja!

Đorđe Vučinić predvodio je Šabac sa tri pogotka, a po dva su postigli Aleksa Petrovski, Nebojša Toholj i Aleksandar Eraković.

U Zvezdinim redovima daleko najefikasniji je bio Kristijan Šulc sa četiri gola. Veljko Tankosić bio je trostruki strelac, dok je Vasić dva puta zatresao mrežu novog prvaka.

"Majstorica" je odigrana u sjajnoj atmosferi, kakva odavno nije viđena na jednom klupskom vaterpolo meču u Srbiji. Ipak, veliki ulog uticao je da u jednom trenutku, u drugoj četvrtini, dođe do tuče na delu tribina gde su bili smešteni navijači Zvezde!

Utakmica je morala da bude prekinuta, a nastavak je usledio posle petnaestak minuta, uz pojačano prisustvo policije.

Oba tima dosta nervozno su ušla u utakmicu, što se videlo i na semaforu. Vasić je bio precizan za Zvezdu, a Vučinić za Šabac i prva četvrtina završila se rezultatom 1:1.

U drugoj deonici ekipe su se raspucale. Vučinić je bio veoma raspoložen, u Zvezdi je pogađao Šulc, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 5:4 za domaći sastav. Druga četvrtina je potrajala pola sata, pošto je bio prekid od 15 minuta, zbog nereda na tribinama.

Treća četvrtina ispostaviće se ključna. Domaći igrači su sve pogađali, prednost je rasla, a na kraju se u poslednjih osam minuta ušlo s rezultatom 9:6. Ipak, stegla se ruka Šapčanima, dok su se crveno-beli razigrali u 4/4.

Na minut do kraja rezultat je bio nerešen i Zvezda je bila veoma blizu preokreta. U tom trenutku kao heroj se istakao Rogač, koji je na 15 sekundi do kraja postigao gol za konačan rezultat – 10:9.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar