РГ: Киша уништила дан! Новак игра у четвртак!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, неће одиграти у среду меч против Александра Зверева, пошто су организатори због кише отказали све дуеле.  Поново је проблем направио недостатак кровова на највећим стадионима на Ролан Гаросу. Организатори саопштили да је цео програм померен за дан касније.

Тенис 05.06.2019 | 17:22
РГ: Киша уништила дан! Новак игра у четвртак!
Српски и немачки тенисер требало је да одиграју меч четвртфинала Отвореног првенства Француске, међутим како киша непрестано пада, сви су отказани.

Програм на теренима Отвореног првенства Француске требало је да почне у 14 часова дуелима између Симоне Халеп и Аманде Анисимове, односно Медисон Киз и Ешли Барти.

Међутим, како у Паризу непрестано пада киша, организатори турнира су отказали све данашње мечеве.

Поред Ђоковића и Зверева, остали су ускраћени Халеп и Анисимова, Киз и Барти, односно Доминик Тим и Карен Хачанов.

Бројни навијачи кивни су на организаторе, који ни ове године нису обезбедили кров макар на централном терену "Филип Шатријеу". Према неким информацијама он би требало да буде постављен тек 2021 .

Подсећамо, у уторак су полуфинале у мушкој конкуренцији обезбедили Роџер Федерер и Рафаел Надал, односно у женској Џоана Конта и Маркета Вондрушова.

Нова година, иста прича у Паризу...

Због кише и невремена које је у среду захватило главни град Француске, организатор Ролан Гароса одлучио је да цео програм помери за четвртак. То значи да ће Новак Ђоковић и Александер Зверев меч четвртфинала играти дан касније.

Лоше време поново је направило проблеме организаторима другог гренд слема у сезони, тако да је све до 16.30 под знаком питања било одигравање данашњих мечева четвртфинала мушког и женског "сингла", пошто на "земљаном" гренд слему одбијају да направе кровове на највећим теренима.

Дуел Ђоковића и Зверева био је заказан као други на стадиону "Филип Шатрије" после меча Симоне Халеп и Аманде Анисимове, који је требало да почне у 14 часова. 

На другом стадиону "Сузан Ленглен" у исто време требало је да играју Медизон Киз и Ешли Барти, односно после њих Доминик Тим и Карен Хачанов.

Организатори су прилично чекали да се време побољша, али се то није догодило.

Занимљиво, Новак Ђоковић се није много потресао због таквих предвиђања, пошто је дан раније у изјави за "Спортклуб" рекао да је већ на то навикао на Ролан Гаросу.

"Не би било први пут. Кад се нешто први пут дешава, када немаш искуства у томе, онда не знаш како да се понашаш. Мени би то био 101. пут, морао бих да прихватим да је тако природа одлучила и онда да се спремам за даље“, навео је Новак Ђоковић после победе над Штруфом.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар