"Пројекат Цедевита-Олимпија на стакленим ногама!"

"Ово повезивање ће вјероватно у АБА лигу донијети много конфузије и питања правно-формалне нарави и не вјерујем да ће се то такмичење дуго одржати", казао је најтрофејнији тренер у историји Олимпије.

Кошарка 05.06.2019 | 16:44
"Пројекат Цедевита-Олимпија на стакленим ногама!"
Цедевита и Олимпија овог љета постали су један клуб.

У Љубљани је представљена нова екипа, својеврсна фузија хрватског и словеначког тима, која ће се од наредне сезоне такмичити у АБА лиги и покушати да се домогне Евролиге, што је означено као примарни циљ од успостављања сарадње.

Остаје да се види ко ће бити нови тренер, да ли предност имају Цедевита или Олимпија, или неко трећи, а према овом пројекту је за сада резервисан Змаго Сагадин.

Најтрофејнији тренер у историји Олимпије је за словеначке медије дао своје утиске у новом тиму на Јадрану.

"У теорији то не изгледа лоше и нови спонзор у Љубљани је свакако добродошао, али је питање да ли је тај пројекат правно-формално могуће извести", нагласио је Сагадин који је додао да је Олимпија упркос великим уагањима у претходних 12 година није направила веће успјехе.

"Клуб је санирао дугове, а довели су и неке младе играче, међутим нису имали људе који би те младиће развили даље. Из тог пројекта треба извући највише што се може и направити добар резултат у Еврокупу, али сумњам да оба клуба за то имају потребно знање, цели је пројекат у том погледу на стакленим ногама", упозорио је искусни стручњак из Цеља.

Тренер који је помогао у развоју Бена Удриха, Бохтјана Нахбара, Николе Вујчића, Шарунаса Јасикевичијуса и других кошаркаша ипак даје простора за изненађење.

"Желим им све најбоље и надам се да ће кошарка у Љубљани опет почети да живи као некад. Ово повезивање ће вероватно у АБА лигу донијети много конфузије и питања правно-формалне нарави и не вјерујем да ће се то такмичење дуго одржати", рекао је трофејни тренер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар