Леконт: Ноле може да скине Рафу с трона!

Финалиста Ролан Гароса 1988. године, Француз Анри Леконт, сматра да Новак Ђоковић има јединствену прилику да понови успех од пре три године.

Тенис 05.06.2019 | 15:28
Леконт: Ноле може да скине Рафу с трона!
Новак је тада освајањем Ролан Гароса комплетирао низ од четири Гренд слем трофеја узастопно, освојивши такозвани "Ђокер слем".

Леконт је уверен да срфпски тенисер игра толико добро да може да угрози владавину Рафаела Надала на овом турниру, али ко ће на крају узети трофеј зависи од много фактора.

"Имали смо сјану прву недељу у којој су се истакли Рафа, Ноле и Роџер, Рафа је изгубио до сада један сет, али му је то требало да игра мало дуже, јер у почетку није кренуо тако снажно. Такође, био сам веома задовољан играма Стана Вавринке, Кеија Нишикорија, имали смо заста неке сјајне мечеве. Турнир је одличан, али сад је тек почело оно право", сматра Леконт.

Финиш је увек најнапетији. Ко буде имао више снаге, има највеће шансе да тријумфује.

"Друга недеља је сасвим друга прича. Морате да пребаците у већу брзину, да натерате себе да играте до крајних граница и то важи за све тенисере", додао је Леконт.

На питање ко ће победити у мушком синглу и какве су његове прогнозе, некада пети тенисер света је рекао да верује да Новак Ђоковић има одличне шансе да победи у Булоњској шуми.

"Мислим да Новак може да освоји тутнир, Рафа је ту свакако, па Роџер. Новак свакако има потенцијал да уради оно по шта је дошао овде и освоји. Сви то уствари могу, имају тај шампионски потенцијал. Није као да је Рафа доминирао све време овде, ово је добра прилика и за остале", сматра Француз.

Леконт је пажљиво пратио мечеве главних фаворита у Паризу и каже да Ђоковић, као и остали топ играчи имају неколико предности.

"Новак је способан да, ако наравно жели, промени своју игру. Једина ствар које ме је можда мало бринула када је реч о њему је да ли је физички довољно спреман, Мало га је мучило када је било топло, али оно што је велика разлика код Новака је то да је способан да своју игру прилагоди условима и то у сваком тренутку. Он не игра исту игру као што сви то раде, да искључиво ударају снажно. Сви ти врхунски играчи имају моћ да мењају своју игру, а то је оно што ће направити разлику када је реч о победнику. Рафа, Ноле, Роџер, они су такви. И такође, временски услови ће бити веома важни".

Леконт каже да му је жао што ће популарни Терен 1 ускоро бити срушен по плану организатора.

"Имам нека лепа, али и нека другачија сећања за тај терен. За мене, то је углавном био одличан терен, одговарао је нама који смо били нападачи, који смо волели да играмо сервис-волеј. Терен је био мали, није било лако бранити се. Заиста сам га волео. Штета је што ће сад морати да га сруше, али имамо нови стадион, „Симон Матје“, који је заиста невероватно леп. Савршен терен", закључио је Леконт.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар