Концерт за помоћ Бошку Вуковићу

Одјељење Паневропског универзитета “Аперион” у Бијељини и Удружење грађана Српско-рука заједница “Завет” Републике Српске организовали су Дане руског језика и културе манифестацију хуманитарног карактера којом се прикупља помоћ за Бошка Вуковића из Бијељине.

Република Српска 04.06.2019 | 22:50
Концерт за помоћ Бошку Вуковићу
Прве вечери манифестације која за циљ има скупљање помоћи за тешко повријеђеног Бошка Вуковића, бијељинској публици представио се Фолклорни ансамбл “Истоки” из Москве, те бројна музичка удружења са простора Семберије и Мајевице.



"То што ми осјећамо већ вјековима повезаност са руским народом показују и истраживања савремених научника. Изворна руска и изворна српска пјесма су вечерас на репертоару. Ако нешто осјетимо онда је то то", навео је Саво Цвјетиновић предсједник Српско-руске заједнице “Завет” из Бијељине.

"Пјевамо старе руске пјесме које смо скупљали по селима Русије. Наши стари су нам помогли у скупљању тих пјесама које смо касније обрадили и данас изводимо широм свијета. Ми смо први пут у Републици Српској. Веома нам је лијепо. Прекрасно", рекла је Јелена Бисонова, руководилац Центра руске културе, Московска област.

Манифестацију је подржала и Хуманитарна организација “Рука помоћи”.

"Циљ нам је био да ", каже Ивана Симеуновић из Хуманитарне организације “Рука помоћи” из Бијељине.

Концерт су подржали и чланови Удружења гуслара “Филип Вишњић” из Дворова, Оркестар хармоника “Алекса Шантић” из Угљевика, Удружење “Бели анђео” из Дворова и многи други.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар