Koncert za pomoć Bošku Vukoviću

Odjeljenje Panevropskog univerziteta “Aperion” u Bijeljini i Udruženje građana Srpsko-ruka zajednica “Zavet” Republike Srpske organizovali su Dane ruskog jezika i kulture manifestaciju humanitarnog karaktera kojom se prikuplja pomoć za Boška Vukovića iz Bijeljine.

Republika Srpska 04.06.2019 | 22:50
Koncert za pomoć Bošku Vukoviću
Prve večeri manifestacije koja za cilj ima skupljanje pomoći za teško povrijeđenog Boška Vukovića, bijeljinskoj publici predstavio se Folklorni ansambl “Istoki” iz Moskve, te brojna muzička udruženja sa prostora Semberije i Majevice.



"To što mi osjećamo već vjekovima povezanost sa ruskim narodom pokazuju i istraživanja savremenih naučnika. Izvorna ruska i izvorna srpska pjesma su večeras na repertoaru. Ako nešto osjetimo onda je to to", naveo je Savo Cvjetinović predsjednik Srpsko-ruske zajednice “Zavet” iz Bijeljine.

"Pjevamo stare ruske pjesme koje smo skupljali po selima Rusije. Naši stari su nam pomogli u skupljanju tih pjesama koje smo kasnije obradili i danas izvodimo širom svijeta. Mi smo prvi put u Republici Srpskoj. Veoma nam je lijepo. Prekrasno", rekla je Jelena Bisonova, rukovodilac Centra ruske kulture, Moskovska oblast.

Manifestaciju je podržala i Humanitarna organizacija “Ruka pomoći”.

"Cilj nam je bio da ", kaže Ivana Simeunović iz Humanitarne organizacije “Ruka pomoći” iz Bijeljine.

Koncert su podržali i članovi Udruženja guslara “Filip Višnjić” iz Dvorova, Orkestar harmonika “Aleksa Šantić” iz Ugljevika, Udruženje “Beli anđeo” iz Dvorova i mnogi drugi.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar