Куп пријатељства: Војводина близу 1/4-финала!

Вошин голман Дражић одбранио пенал и приближио Новосађане четвртфиналу.  Црвено-бели савладали Будућност на „Купу пријатељства“ – 1:0.

Фудбал 04.06.2019 | 16:31
Куп пријатељства: Војводина близу 1/4-финала!
Савршен учинак за српске тимове на „Купу пријатељства 2019“. После Партизана, који је преокретом савладао хрватски Осијек, три бода узела је и Војводина, пошто је у првом колу Групе Б савладала подгоричку Будућност – 1:0.

Новосађани су били за нијансу бољи ривал на Златибору, а славили су захваљујући аутоголу. Матија Грек, офанзивни везни црвено-белих, пробио је о десној страни, заврнуо лопту у петерац, а тамо је, у намери да је изббаци у конер, нехотице захватио штопер Ђетића, Марковић и спровео у мрежу голмана Балтића. Јунак је, ипак, голман Дражић, пошто је три минута пре краја осујетио ударац Марка Мрваљевића са 11 метара, уз напомену да је претходно нападач црногорске екипе срушен у казненом простору.

На тај начин Воша је стекла лепу шансу да, као прва, прође групу за шта ће јој бити потребан само бод против Сарајева, за два дана. У међувремену, сутра од 17 часова, меч другог кола играће на Швајцарији, Будућност и тим из Босне и Херцеговине, а под условом да Подгоричани понове партију из другог полувремена, кад су развили неколико обећавајућих напада, имаће чему да се надају.

Подсетимо, из четири групе у четвртфинале ће се пласирати по два првопласирана тима.

У оквиру даншњег програма састају се још Црвена звезда – Марибор и Динамо Загреб – Вардар.

Војводина – Будућност 1:0 (1:0)
/Марковић 27 аг/

Војводина: Дражић, Васиљев, Кљајић, Ђурковић, Миљан, Брборић, Кокановић, Радмиловић, Богдановић, Ђурић, Грек. Резерве: Божидар Благојевић, Милан Станић, Стефан Барјактаров, Давид Пантић, Вељко Богдановић, Матвеј Мартинкевич, Урош Цицмил.

Будућност: Балтић, Вуковић, Милић, Ђуровић, Марковић, 4 Обрадовић, Кркељић, Вукотић, Мрваљевић, Мијовић, Стриковић. Резерве: Ивезић, Старовлах, Вукотић, Дашић, Игучи, Мараш, Ковинић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ецфц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар