Kup prijateljstva: Vojvodina blizu 1/4-finala!

Vošin golman Dražić odbranio penal i približio Novosađane četvrtfinalu.  Crveno-beli savladali Budućnost na „Kupu prijateljstva“ – 1:0.

Fudbal 04.06.2019 | 16:31
Kup prijateljstva: Vojvodina blizu 1/4-finala!
Savršen učinak za srpske timove na „Kupu prijateljstva 2019“. Posle Partizana, koji je preokretom savladao hrvatski Osijek, tri boda uzela je i Vojvodina, pošto je u prvom kolu Grupe B savladala podgoričku Budućnost – 1:0.

Novosađani su bili za nijansu bolji rival na Zlatiboru, a slavili su zahvaljujući autogolu. Matija Grek, ofanzivni vezni crveno-belih, probio je o desnoj strani, zavrnuo loptu u peterac, a tamo je, u nameri da je izbbaci u koner, nehotice zahvatio štoper Đetića, Marković i sproveo u mrežu golmana Baltića. Junak je, ipak, golman Dražić, pošto je tri minuta pre kraja osujetio udarac Marka Mrvaljevića sa 11 metara, uz napomenu da je prethodno napadač crnogorske ekipe srušen u kaznenom prostoru.

Na taj način Voša je stekla lepu šansu da, kao prva, prođe grupu za šta će joj biti potreban samo bod protiv Sarajeva, za dva dana. U međuvremenu, sutra od 17 časova, meč drugog kola igraće na Švajcariji, Budućnost i tim iz Bosne i Hercegovine, a pod uslovom da Podgoričani ponove partiju iz drugog poluvremena, kad su razvili nekoliko obećavajućih napada, imaće čemu da se nadaju.

Podsetimo, iz četiri grupe u četvrtfinale će se plasirati po dva prvoplasirana tima.

U okviru danšnjeg programa sastaju se još Crvena zvezda – Maribor i Dinamo Zagreb – Vardar.

Vojvodina – Budućnost 1:0 (1:0)
/Marković 27 ag/

Vojvodina: Dražić, Vasiljev, Kljajić, Đurković, Miljan, Brborić, Kokanović, Radmilović, Bogdanović, Đurić, Grek. Rezerve: Božidar Blagojević, Milan Stanić, Stefan Barjaktarov, David Pantić, Veljko Bogdanović, Matvej Martinkevič, Uroš Cicmil.

Budućnost: Baltić, Vuković, Milić, Đurović, Marković, 4 Obradović, Krkeljić, Vukotić, Mrvaljević, Mijović, Striković. Rezerve: Ivezić, Starovlah, Vukotić, Dašić, Iguči, Maraš, Kovinić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: ecfc.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar