ЕП: Коме је теже, Митровићу или Тадићу?

Тандем "орлова" говорио о предстојећим утакмицама репрезентације и упоредио личне сезоне са клубовима.

Фудбал 04.06.2019 | 20:22
ЕП: Коме је теже, Митровићу или Тадићу?
У петак против Украјине у гостима и понедељак против Литваније код куће, репрезентацију Србије очекују јунски дуели квалификација за Европско првенство.

Селектор Младен Крстајић рекао је у понедељак да би био задовољан и бодом у Лавову, а о очекивањима су дан касније говорили и фудбалери Душан Тадић и Александар Митровић.

Прво је констатовано да утакмице долазе у незгодно време, око две недеље по завршетку клупских обавеза за већину играча.

"Незгодан је овај термин утакмица, али шта да радимо. Гледали смо Украјину против Португала, добро су организовани и имају пар незгодних играча. Ми имамо играче који су у форми и верујем да можемо до повољног резултата", изјавио је Тадић током конференције за медије у спортском центру ФСС у Старој Пазови.

"Знамо шта и како... Играли смо већ у овом термину и верујем да ћемо бити спремни. Идемо тамо да направимо добар резултат", рекао је Митровић и у вези са селекторовом изјавом додао:

"Ући ћемо у утакмицу са намером да узмемо три бода, али и реми у гостима против конкурента за једно од прва два места није лоша опција".

На исту тему надовезао се Тадић.

"Реми са Украјином не би био лош, али сигурно нећемо тако ући у утакмицу, већ ћемо покушати да победимо, а видећемо како ће се ситуација одвијати".

По кладионицама је Украјина фаворит.

"Мислим да су добили предност јер играју на домаћем терену, а и тренутно су први у групи", закључио је Митровић, док његов саиграч сматра да су шансе једнаке:

"Не разумем се баш много у те квоте, мислим да су шансе 50-50 одсто".

Меч против Литваније биће одигран на "Маракани" без публике, због казне УЕФА за увредјиво скандирање током утакмице Лиге нација против Црне Горе.

"Сигурно да је лакше када имате своју публику на стадиону, али знамо колико је и то важна утакмица за нас и бићемо концентрисани", истакао је Митровић.

"Сећам се утакмице против Данске, било је баш ружно пред празним трибинама, али шта је ту је. Професионалци смо и мораћемо да се прилагодимо", додао је Тадић.

Иза Душана Тадића је успешна сезона са Ајаксом у којој је освојио титулу и куп у Холандији, али памтиће се драматична елиминација од Тотенхема у полуфиналу Лиге шампиона.

"Узели смо 'дуплу круну' у Холандији и донекле залечили ране, али сигурно да остаје жал. Није лако када онако изгубиш", оценио је сјајни везиста.

"Да могу да бирам, пре бих био у Дућиној ситуацији", признао је Митровић, који је са Фуламом испао из Премијер лиге.

"Сигурно да је њему теже", сагласио се Тадић.

Србија је у ове квалификације ушла ремијем 1:1 у Лисабону са актуелним европским прваком, Португалом. Обе предстојеће утакмице, односно све које "орлови" играју у овим квалификацијама, почињу у 20.45.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар