EP: Kome je teže, Mitroviću ili Tadiću?

Tandem "orlova" govorio o predstojećim utakmicama reprezentacije i uporedio lične sezone sa klubovima.

Fudbal 04.06.2019 | 20:22
EP: Kome je teže, Mitroviću ili Tadiću?
U petak protiv Ukrajine u gostima i ponedeljak protiv Litvanije kod kuće, reprezentaciju Srbije očekuju junski dueli kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Mladen Krstajić rekao je u ponedeljak da bi bio zadovoljan i bodom u Lavovu, a o očekivanjima su dan kasnije govorili i fudbaleri Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.

Prvo je konstatovano da utakmice dolaze u nezgodno vreme, oko dve nedelje po završetku klupskih obaveza za većinu igrača.

"Nezgodan je ovaj termin utakmica, ali šta da radimo. Gledali smo Ukrajinu protiv Portugala, dobro su organizovani i imaju par nezgodnih igrača. Mi imamo igrače koji su u formi i verujem da možemo do povoljnog rezultata", izjavio je Tadić tokom konferencije za medije u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

"Znamo šta i kako... Igrali smo već u ovom terminu i verujem da ćemo biti spremni. Idemo tamo da napravimo dobar rezultat", rekao je Mitrović i u vezi sa selektorovom izjavom dodao:

"Ući ćemo u utakmicu sa namerom da uzmemo tri boda, ali i remi u gostima protiv konkurenta za jedno od prva dva mesta nije loša opcija".

Na istu temu nadovezao se Tadić.

"Remi sa Ukrajinom ne bi bio loš, ali sigurno nećemo tako ući u utakmicu, već ćemo pokušati da pobedimo, a videćemo kako će se situacija odvijati".

Po kladionicama je Ukrajina favorit.

"Mislim da su dobili prednost jer igraju na domaćem terenu, a i trenutno su prvi u grupi", zaključio je Mitrović, dok njegov saigrač smatra da su šanse jednake:

"Ne razumem se baš mnogo u te kvote, mislim da su šanse 50-50 odsto".

Meč protiv Litvanije biće odigran na "Marakani" bez publike, zbog kazne UEFA za uvredjivo skandiranje tokom utakmice Lige nacija protiv Crne Gore.

"Sigurno da je lakše kada imate svoju publiku na stadionu, ali znamo koliko je i to važna utakmica za nas i bićemo koncentrisani", istakao je Mitrović.

"Sećam se utakmice protiv Danske, bilo je baš ružno pred praznim tribinama, ali šta je tu je. Profesionalci smo i moraćemo da se prilagodimo", dodao je Tadić.

Iza Dušana Tadića je uspešna sezona sa Ajaksom u kojoj je osvojio titulu i kup u Holandiji, ali pamtiće se dramatična eliminacija od Totenhema u polufinalu Lige šampiona.

"Uzeli smo 'duplu krunu' u Holandiji i donekle zalečili rane, ali sigurno da ostaje žal. Nije lako kada onako izgubiš", ocenio je sjajni vezista.

"Da mogu da biram, pre bih bio u Dućinoj situaciji", priznao je Mitrović, koji je sa Fulamom ispao iz Premijer lige.

"Sigurno da je njemu teže", saglasio se Tadić.

Srbija je u ove kvalifikacije ušla remijem 1:1 u Lisabonu sa aktuelnim evropskim prvakom, Portugalom. Obe predstojeće utakmice, odnosno sve koje "orlovi" igraju u ovim kvalifikacijama, počinju u 20.45.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar