Лука Јовић потписао за Реал Мадрид!

Репрезентативац Србије Лука Јовић је и званично постао фудбалер Реал Мадрида, потврдио је шпански клуб.  Ајнтрахт потврдио: Лука Јовић је Реалов! Клубови из Франкфурта и Мадрида договорили су трансфер и српски репрезентативац од следеће сезоне носиће дрес европског великана.  Уговор потписан на шест година!

Фудбал 04.06.2019 | 14:18
Лука Јовић потписао за Реал Мадрид!
Како је наведено, трансфер нападача је договорен између Реала и Ајнтрахта из Франкфурта.

Додаје се и да се очекује да Јовић ускоро прође и медицинске прегледе, као и да је договорена шестогодишња сарадња, до 30. јуна 2025. године.

Званично није наведена висина трансфера, али су шпански медији пренели да ће Реал платити 60 милиона евра, уз могућност уплате још пет милиона.

Јовићев бивши клуб, Бенфика, ће добити 30 одсто од трансфера.

"Спортски гледано, одлазак Јовића је велики губитак за нас", поручио је челник клуба из Франкфурта Фреди Бобић.

"Истовремено за Ајнтрахт је ово велики и важан трансфер. О његовој ефикасности се причало широм Европе и ми смо имали много користи од његових голова. Али за нас је постало јасно да постоји и финансијски 'праг бола'. Желимо Луки све најбоље у будућности. Он има најбоље квалификације за велику каријеру и поносни смо што смо успели да га подржимо на том путу", додао је Бобић.

Лука Јовић је у недавно завршној сезони, најуспешнијој у каријери, постигао 27 голова на 47 утакмица, од чега је десет пута био стрелац у Лиги Европе и један од најзаслужнијих што је Ајнтрахт изборио пласман у полуфинале тог европског такмичења.

Многи нису веровали, али Лука Јовић је стигао на одредиште. Србија има играча у Реалу из Мадрида. После вишемесечних спекулација данас је потврђено и у Франкфурту и у Мадриду: Јовић је потписао за Краљевски клуб!

Ни Ајнтрахт ни Реал нису додуше обелоданили колико ће коштати Јовићев трансфер, а баш је због тога каснила објава о реализацији посла, пошто су Немци напрасно проценили да је 60.000.000 евра мало за 21-годишњег српског голгетера.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта толико ће ипак износити иницијална цена, мада ће Ајнтрахт моћи да да на конто бонуса приходује и суму у распону 7.500.000 до 10.000.000 евра. Додуше, Ајнтрахт ће морати да од ових 60.000.000 евра подмири и Бенфику, која је приликом Јовићеве продаје за свега 7.000.000 евра задржала и 30 одсто од његовог наредног трансфера.

Сам Јовић је потписао уговор до 2025. године.

Подсетимо, Јовић је у Франкфурт дошао на лето 2017. и у првој сезони под командом Ника Ковача постигао осам голова. Испоставило се међутим да је то било само загревање. Ове сезоне код Адија Хитера чак 17 лигашких голова и осам асистенција на 32 бундеслигашка меча. Приде и 10 голова у 14 мечева Лиге Европе и друго место на листи најбољих стрелаца тог такмичења, одмах иза Челсијевог Оливијеа Жируа.

Сад иде на велику сцену. У свету фудбала нема веће од оне под светлима "Снатјаго Бернабеуа".

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

здравко

04.06.2019 12:36

зелим му јос висе голова у РЕАЛУ и да буде најбољи стрелац свијета.

ОДГОВОРИТЕ