Luka Jović potpisao za Real Madrid!

Reprezentativac Srbije Luka Jović je i zvanično postao fudbaler Real Madrida, potvrdio je španski klub.  Ajntraht potvrdio: Luka Jović je Realov! Klubovi iz Frankfurta i Madrida dogovorili su transfer i srpski reprezentativac od sledeće sezone nosiće dres evropskog velikana.  Ugovor potpisan na šest godina!

Fudbal 04.06.2019 | 14:18
Luka Jović potpisao za Real Madrid!
Kako je navedeno, transfer napadača je dogovoren između Reala i Ajntrahta iz Frankfurta.

Dodaje se i da se očekuje da Jović uskoro prođe i medicinske preglede, kao i da je dogovorena šestogodišnja saradnja, do 30. juna 2025. godine.

Zvanično nije navedena visina transfera, ali su španski mediji preneli da će Real platiti 60 miliona evra, uz mogućnost uplate još pet miliona.

Jovićev bivši klub, Benfika, će dobiti 30 odsto od transfera.

"Sportski gledano, odlazak Jovića je veliki gubitak za nas", poručio je čelnik kluba iz Frankfurta Fredi Bobić.

"Istovremeno za Ajntraht je ovo veliki i važan transfer. O njegovoj efikasnosti se pričalo širom Evrope i mi smo imali mnogo koristi od njegovih golova. Ali za nas je postalo jasno da postoji i finansijski 'prag bola'. Želimo Luki sve najbolje u budućnosti. On ima najbolje kvalifikacije za veliku karijeru i ponosni smo što smo uspeli da ga podržimo na tom putu", dodao je Bobić.

Luka Jović je u nedavno završnoj sezoni, najuspešnijoj u karijeri, postigao 27 golova na 47 utakmica, od čega je deset puta bio strelac u Ligi Evrope i jedan od najzaslužnijih što je Ajntraht izborio plasman u polufinale tog evropskog takmičenja.

Mnogi nisu verovali, ali Luka Jović je stigao na odredište. Srbija ima igrača u Realu iz Madrida. Posle višemesečnih spekulacija danas je potvrđeno i u Frankfurtu i u Madridu: Jović je potpisao za Kraljevski klub!

Ni Ajntraht ni Real nisu doduše obelodanili koliko će koštati Jovićev transfer, a baš je zbog toga kasnila objava o realizaciji posla, pošto su Nemci naprasno procenili da je 60.000.000 evra malo za 21-godišnjeg srpskog golgetera.

Prema saznanjima MOZZART Sporta toliko će ipak iznositi inicijalna cena, mada će Ajntraht moći da da na konto bonusa prihoduje i sumu u rasponu 7.500.000 do 10.000.000 evra. Doduše, Ajntraht će morati da od ovih 60.000.000 evra podmiri i Benfiku, koja je prilikom Jovićeve prodaje za svega 7.000.000 evra zadržala i 30 odsto od njegovog narednog transfera.

Sam Jović je potpisao ugovor do 2025. godine.

Podsetimo, Jović je u Frankfurt došao na leto 2017. i u prvoj sezoni pod komandom Nika Kovača postigao osam golova. Ispostavilo se međutim da je to bilo samo zagrevanje. Ove sezone kod Adija Hitera čak 17 ligaških golova i osam asistencija na 32 bundesligaška meča. Pride i 10 golova u 14 mečeva Lige Evrope i drugo mesto na listi najboljih strelaca tog takmičenja, odmah iza Čelsijevog Olivijea Žirua.

Sad ide na veliku scenu. U svetu fudbala nema veće od one pod svetlima "Snatjago Bernabeua".

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zdravko

04.06.2019 12:36

zelim mu jos vise golova u REALU i da bude najbolji strelac svijeta.

ODGOVORITE